100 jaar RGO - Re√ľnie 9 september 2017


RGO 100 jaar wordt gevierd met grote reünie en veel festiviteiten in september
Op zaterdag 9 september is de grote RGO 100 jaar-reünie. Velen hebben zich hiervoor al aangemeld (www.rgomiddelharnis.nl), maar de school verwacht in de komende weken nog veel meer mensen die deze unieke dag niet willen missen. Zegt het voort aan iedereen die zich nog niet heeft opgegeven! Vanaf 12 uur ‘s middags is er op school de gelegenheid tot een weerzien met alle oud-leerlingen en oud-docenten. Er zullen op deze middag, zoals gebruikelijk bij een reünie, ‘generatiegroepen’ worden gevormd. Bezoekers van de reünie ontvangen het jubileumboek.

De organisatie hoopt dat veel bezoekers van ’s middags ook ’s avonds de feestavond zullen bezoeken. Voor ‘overblijvers’ zal een buffet worden geregeld. Wellicht gebeurt dit in school en anders in De Staver. Hier zal ’s avonds het grote jubileumfeest plaatsvinden. In de tennishal van De Staver vinden optredens plaats van diverse (school)bands die geheel of gedeeltelijk bestaan uit oud-leerlingen van de school.

Optredens diverse schoolbands met oud-RGO’ers
Arwin Troost is al maanden bezig met de ‘line up’ van de feestavond. Hij heeft contact gezocht met bands en bandleden van wie de ‘roots’ op de RGO liggen. En met resultaat! Op het programma staan diverse bands die zullen zorgen voor een swingend feest, zoals:

  • Bear Valour (voorheen Book of Eli) met oud-RGO’ers Sherida Alberda, backing vocalen (RGO 2007-2013), Linda Visser backing vocalen/toetsen/percussie (RGO 2004-2010)
  • De 8-koppige formatie Coverband CoverUp met oud-RGO’ers Esther van der Welle (RGO 2001-2008), Janneke Gebraad (RGO 2003-2008, gewerkt 2012-2014), Rogier de Jong (RGO 2000-2006),
  • De band Distortion (met oud RGO’ers Arwin Troost (ICT) Jasper Stam (RGO 2000-2006).
  • The Headland Bluesband, opgericht in de tweede helft van de jaren zeventig door Wim Visbeen met destijds de naam Pandemonium. Hugo Klapmuts, Jan Kats en Hans Tijl, Ruud Verkerke en Andre en Jaap Fris schoven aan en uiteindelijk werd de bandnaam The Headland Bluesband.
  • En ‘last but not least’ Oldfish, waarvan alle leden op de RGO hebben gezeten. Goldfish (voor deze gelegenheid ‘Oldfish’) is onlosmakelijk verbonden met de RGO. Ooit begonnen als een schoolband o.l.v. Arwin Troost is Goldfish uitgegroeid tot de belangrijkste kweekvijver van jong muzikaal talent op Goeree-Overflakkee, de meeste bands die Flakkee rijk is/was vinden hun oorsprong bij Goldfish én bij de RGO. Wat is er leuker om voor het jubileum van de RGO alle ‘oud-Goldfishers’ op deze avond bij elkaar te zien en te horen!
In het prieel van De Staver gaat het er op deze feestavond iets rustiger aan toe. Ook daar zal worden gezorgd voor muziek (dj) en wellicht kan daar tussen het praten door ook worden gedanst door de liefhebbers.

Vrijdag 8 september voor genodigden
Voorafgaand de reünie is er op vrijdagmiddag 8 september een officiële bijeenkomst voor genodigden. Op die middag zal ook het boek ‘100 jaar RGO’ verschijnen met bijdragen van oud-leerlingen, collega’s en oud-collega’s. Op deze dag zullen er geen lessen zijn.

Jubileumweek voor alle leerlingen
Natuurlijk zijn er ook voor alle huidige leerlingen van de RGO activiteiten om een eeuw openbaar onderwijs te vieren. Het nieuwe schooljaar begint al na 2 weken les met een jubileumweek, van maandag 4 tot en met vrijdag 8 september, voor alle leerlingen met bijzondere lessen, sport, cultuur, excursies, workshops en een groot schoolfeest op donderdagavond 7 september. Deze jubileumweek wordt voorafgaande aan de officiële receptie op vrijdagmiddag en de reünie op zaterdag gehouden.

Reünie 9 september, deelname en kosten reünie
In 2017 is het 100 jaar geleden dat in Middelharnis het onderwijs aan de toenmalige RHBS van start ging. Op 9 september 2017 wordt dit gevierd met een reünie voor oud-leerlingen, docenten en medewerkers van de voormalige RHBS, ULO, MULO en huidige RGO
De entreeprijs voor de reünie is afhankelijk van de hoeveelheid onderdelen waaraan men deelneemt. De precieze bedragen staan ook op de website van de school. Voor degenen die alleen ’s avonds komen en geen interesse hebben in het (prachtige) jubileumboek is de entree 10 euro, dit om vooral ook recente schoolverlaters tegen een gereduceerd tarief te kunnen laten meefeesten.

Het programma voor deze dag bestaat uit:
  • Middag (12.00-17.00 uur): vanaf 12.00 uur reünie in het schoolgebouw, Julianaweg 54, Middelharnis.
  • Buffet (17.30-19.30 uur)
  • Avond (20.00-01.00 uur): vanaf 20.00 uur is er een feestavond in het recreatiecentrum ‘De Staver’, Olympiaweg 32, Sommelsdijk.
Voor het feest heeft een commissie een eeuwboek (jubileumboek) samengesteld.

Hoe schrijf je in?
Ga via onderstaande link naar het inschrijfformulier. Vul alle gevraagde gegevens in (dames vermelden de meisjesnaam als achternaam).
Vink op het formulier aan voor welk onderdeel je kiest. Maak het verschuldigde bedrag van het gekozen onderdeel voor 1 september 2017 over naar de bankrekening van de Vrienden van de Rijks-HBS, Middelharnis, ING bankrekeningnummer IBAN: NL 74 INGB 0005 9517 72 .

Een inschrijving is alleen geldig als het verschuldigde bedrag voor 1 september 2017 is ontvangen.

Schrijf je hier in!

Kijk hier wie zich al aangemeld hebben.

Oud-leerlingen, oud-docenten en oud-medewerkers die lid zijn van de ‘Vrienden van de RHBS/RGO’ melden zich aan via de in de ontvangen brief verstrekte informatie.

Jubileumboek
De jubileumcommissie is bezig met het maken van een boek over het 100-jarig bestaan van de school. Oud-leerlingen die een bijdrage willen leveren in de vorm van een stukje tekst worden van harte uitgenodigd deze te sturen naar R.Mulder@RGOMiddelharnis.nl.