Je groeit op de RGO


Leerlingen die kiezen voor de RGO, kiezen voor een school voor goed openbaar onderwijs tot op het hoogste niveau. Een school waar ze les krijgen in een veilige omgeving, waar we respect voor elkaar heel belangrijk vinden en we onze leerlingen met onze diversiteit aan vakken, projecten en buitenschoolse activiteiten opleiden tot wereldburgers. Veel RGO’ers gingen de leerlingen van nu voor en zijn bekende namen geworden in wetenschap, politiek of in het bedrijfsleven. We zijn modern en toekomstgericht in lesinhoud en projecten. In onze lessen gebruiken we moderne middelen, zoals de iPad.

We zijn geen kleine school, maar ook niet super groot. We kennen onze leerlingen goed en leerlingen kennen elkaar. Door deze kleinschaligheid zitten zij bij ons voor alle niveaus op de juiste plek. We bieden sinds 2014 naast atheneum ook gymnasium aan. Met uitdagend onderwijs leiden we onze leerlingen in het vwo op om de overstap naar universitair onderwijs te kunnen maken.

Excellente basisschoolleerlingen kunnen zich bij ons goed verder ontwikkelen (60% van onze leerlingen volgt havo of vwo).

Op de havo-afdeling bereiden we leerlingen voor op een goede aansluiting met het hbo. Mavo-leerlingen kunnen bij ons (mits zij voldoende gemotiveerd zijn en de cijfers goed genoeg zijn) ook de overstap naar de havo maken. Dan volgen zij in klas mavo 3-4 de zogenaamde mavo XL-klas.

Tot slot bieden we ook onze vmbo’ers veel uitdaging met (vernieuwde) beroepsrichtingen.

 


RGO Groen - Techniek - Economie


Je groeit op de RGO Groen - Techniek – Economie! Hier kun je leren met hoofd, hart en handen. Maak kennis met ons brede aanbod vmbo in onze verschillende beroepsprofielen:

  • Horeca, Bakkerij en Recreatie
  • Bouwen, Wonen en Interieur
  • Mobiliteit en Transport
  • Dienstverlening en Producten
  • Produceren, Installeren en Energie
  • Groen

Vanaf de eerste schooldag mag je zelf kiezen welk profiel jij graag wil verkennen. Wil je er meerdere of allemaal? Ook dat kan! De keus voor de toekomst bepaal je tenslotte zelf. Het bijzondere van onze school is dat we door onze kleinschaligheid je persoonlijk kunnen begeleiden in je keuze.

Om de fijne kneepjes van het vak te leren moet je veel ervaring opdoen in de praktijk. Om dit te bereiken kies je aan het einde van klas 2 in welk profiel je verder wilt gaan. Met passie toon jij dan straks je vakmanschap in de examenklas.

Technologieroute
Ben jij ondernemend? Steek je graag je handen uit de mouwen? Ben je praktisch, maar ook theoretisch, dan is de 'Technologieroute' wellicht iets voor jou. Deze route zal de leerlingen bedienen die door kunnen stromen naar mbo 4 (en een deel daarvan wellicht hbo). Deze route is te volgen voor groene en technische leerlingen. Het ondernemen is dan een extra in het programma geworden.

Paardenklas
Ben jij gek van paarden? Doe dan twee uurtjes per week mee met de 'Paardenklas'. Tijdens de praktijkuren word je in de gelegenheid gesteld om praktijk- en paardrijlessen te volgen. Hoe leuk kan school zijn!

Leerwegen
In al onze beroepsprofielen kun je terecht met een basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en gemengde leerweg. Ook leerlingen met onderwijs behoeften zijn bij ons van harte welkom. RGO Groen - Techniek – Economie staat bekend als een school met veel praktijklessen. Met een zeer hoog slagingspercentage staan wij jaarlijks in de top drie lijst van ‘Best scorende vmbo-school van Nederland’ en daar zijn we trots op!

Onze visie is leren in een echte omgeving om de leerling voor te bereiden voor het vervolgonderwijs. Met onderwijs op menselijke maat in een professionele ambitieuze schoolcultuur waar theorie en praktijk elkaar afwisselen. Met betrokkenheid van ouders/verzorgers en andere partijen halen wij het beste uit de leerling naar boven.

Goed bereikbaar


De bus stopt voor de deur van de RGO. Vanuit de meeste dorpen in de regio zijn de leerlingen met de bus binnen 30 minuten op school. Het kaartje hieronder geeft aan hoe lang de reistijd is.