vestigingen Werken bij de RGO

Gezonde school

Gezonde school


RGO vmbo heeft het vignet Gezonde School. Met het vignet Gezonde School laten wij zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Samen op weg naar een gezonde school
Als school streven wij, in samenwerking met u als ouders, naar bewustwording bij leerlingen als het gaat om gezonde voeding, drugs, alcohol, verkeer, seksualiteit en een rookvrije school alsook de gevaren van sociale media. Deze thema’s komen onder andere aan bod in de lessen verzorging in klas 1 en in de mentorlessen in klas 2 t/m klas 4 ook worden er projectdagen georganiseerd over deze onderwerpen. Op deze manier hopen wij bij te dragen aan een bewuste, duurzame en gezonde maatschappij.  

Lichamelijke Opvoeding (LO)
Ook lichamelijke opvoeding hoort bij een gezonde school. De lessen vinden plaats in gymnastiekzalen van onze school. In de periode april t/m oktober worden de lessen LO ook wel gegeven op de velden van VV/AV Flakkee in de Pallandtpolder aan de Oost-Plaatseweg 1 in Middelharnis. Het dragen van sportkleding, een wit shirt en zwarte korte broek, heeft de voorkeur. Na de gymnastiekles is er gelegenheid tot douchen/wassen. Leerjaar 1,2 en 3 hebben ieder een eigen sportdag. Deelname aan de sportdag is verplicht, aangezien dit een officiële lesdag is.