vestigingen Werken bij de RGO

Over ons

Je groeit op de RGO


Leerlingen die kiezen voor de RGO vmbo, kiezen voor een school voor goed openbaar onderwijs. 

We zijn een overzichtelijke school; bij ons ben je geen nummer en kennen we je al snel bij naam. Wij vinden dat iedereen zich bij ons op zijn gemak moet voelen.

De RGO vmbo heeft, voor degene die graag afwisseling wil tussen theorie en praktijk, veel te bieden. Juist in deze tijd is er grote vraag naar goede vakmensen. Ze zijn hard nodig en kunnen zich in de praktijk (het bedrijfsleven) verder bekwamen en makkelijk doorgroeien. Bij ons kun jij je talent verder ontwikkelen en aan je toekomst bouwen. We staan bekend (en ook uit ouder- en leerling-enquêtes blijkt dat iedere keer weer) als een prettige en veilige school. Het persoonlijk contact tussen docenten, ouders en leerlingen staat bij ons op de eerste plaats.

Je krijgt als brugklasser direct te maken met theorie en praktijk. Je leert hier werken met hoofd, hart en handen.

Op onze school kun je kiezen uit de volgende profielen: 
  • Horeca, Bakkerij en Recreatie 
  • Dienstverlening en Producten 
  • Groen
  • Mobiliteit en Transport 
  • Bouwen, Wonen en Interieur 
  • Produceren, Installeren en Energie 
  • Economie en Ondernemen 
  • Zorg en Welzijn 
Technologieroute
Ben jij ondernemend? Steek je graag je handen uit de mouwen? Ben je praktisch, maar ook theoretisch, dan is de 'Technologieroute' wellicht iets voor jou. Deze route zal de leerlingen bedienen die door kunnen stromen naar mbo 4 (en een deel daarvan wellicht hbo). Deze route is te volgen voor groene en technische leerlingen. Het ondernemen is dan een extra in het programma geworden.

Paardenklas
Ben jij gek van paarden? Doe dan twee uurtjes per week mee met de 'Paardenklas'. Tijdens de praktijkuren word je in de gelegenheid gesteld om praktijk- en paardrijlessen te volgen. Hoe leuk kan school zijn!

Leerwegen
In al onze beroepsprofielen kun je terecht met een basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en gemengde leerweg. Ook leerlingen met onderwijs behoeften zijn bij ons van harte welkom. RGO vmbo staat bekend als een school met veel praktijklessen. Met een zeer hoog slagingspercentage staan wij jaarlijks in de top drie lijst van ‘Best scorende vmbo-school van Nederland’ en daar zijn we trots op!

Onze visie is leren in een echte omgeving om de leerling voor te bereiden voor het vervolgonderwijs. Met onderwijs op menselijke maat in een professionele ambitieuze schoolcultuur waar theorie en praktijk elkaar afwisselen. Met betrokkenheid van ouders/verzorgers en andere partijen halen wij het beste uit de leerling naar boven.

Beroepscampus
Samen met de gemeente, het Albeda College en de CSG Prins Maurits realiseren we in 2020 de Beroepscampus, een prachtig nieuw gebouw waar we een breed aanbod van kwalitatief hoogwaardig beroepsonderwijs kunnen bieden. Leerlingen kunnen na het vmbo binnen deze Beroepscampus doorstromen naar het mbo. Dankzij de intensieve samenwerking met het bedrijfsleven krijgen onze leerlingen bovendien de kans op een mooie baan in de regio.