Terug

Beroepscampus gereed begin 2021RGO, CSG Prins Maurits en Albeda werken samen aan de bouw van de Beroepscampus aan de Langeweg in Middelharnis (1e paal november 2019). Daar zorgen we vanaf 2021 voor een breed aanbod van kwalitatief hoogwaardig beroepsgericht onderwijs. 

De Beroepscampus heeft als grote meerwaarde dat de keuzemogelijkheden voor alle vmbo-leerlingen wordt uitgebreid. Je kunt kiezen uit 8 beroepsprofielen. Dankzij een intensieve samenwerking met het mbo, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties kun je hier een mooie doorlopende opleiding volgen en in de nabije toekomst een goede baan vinden op het eiland. 

In al onze beroepsprofielen kun je terecht met een basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en gemengde leerweg. Ook leerlingen met ondersteunende onderwijsbehoeften zijn bij ons van harte welkom. Bij ons kun jij je talent verder ontwikkelen en aan je toekomst bouwen.

De 8 beroepsprofielen zijn:

Bouwen, wonen & interieur (BWI) 
Geïnteresseerd in timmeren, infrastructuur, metselen, schilderen, meubelmakerij en CAD tekenen? Hier leer je het vakmanschap en bouw je aan je toekomst met goede doorstroommogelijkheden. 

Dienstverlening & Producten (D&P) 
Een verbluffend veelzijdig profiel! Hier leer je alle vaardigheden: digitaal ontwerpen, 3D tekenen, communiceren, presenteren én het organiseren van activiteiten. In dit profiel ben je creatief en maak je nieuwe producten. Knutselen, schilderen, tekenen? Het hoort er allemaal bij! 

Economie & Ondernemen (E&O) 
Maak je eigen marketing en communicatieplan. Als een accountant zorg je ervoor dat je boekhouding op orde is en weet je jouw slimme handelsstrategieën zo in te zetten dat klanten niet meer om je heen kunnen. In dit profiel draait het om handel en gedreven ondernemerschap waarbij je de fijne kneepjes van het vak leert. 

Produceren, Installeren & Energie (PIE) 
Ben jij geïnteresseerd in lassen, solderen, metaaltechniek, installatietechniek of elektrotechniek, maar ook in 3D tekenen, 3D printen en lasersnijden? Hier werk je aan je carrière in de techniek. Dit profiel sluit aan bij de eilandelijke ambitie en de vraag naar technische vakmensen. 

Zorg & Welzijn (Z&W) 
Met de verzorging die jij geeft kun je bijvoorbeeld werken in een ziekenhuis, een apotheek of verzorgingstehuis. Met je sportieve instelling help je andere gezond te houden en geef je advies over voeding en gezondheidsvoorlichting. Jij weet wat uiterlijke verzorging is en als kapster of schoonheidsspecialiste kun je trots zeggen: “Wat ben je mooi!”. 

Groen (GR) 
Je leert hier de beste verzorging te geven aan planten en dieren, maar ook om groenten te verbouwen en daar lekkere producten mee te maken. Ook teel je (perk)planten in de kas of ben je aan het werk in de schooltuin. Kortom alle onderdelen van ‘Groen’ komen aan bod. De goene wereld begint bij jou! 

Horeca en Bakkerij & Recreatie (HBR) 
Ben je thuis enthousiast in de keuken en help je regelmatig mee bij het maken van lekkernijen? Kom dan kennismaken met de wereld van horeca, bakkerij, gastheerschap en recreatie. 

Mobiliteit & Transport (M&T) 
In deze werkplaats staat het vol met auto’s en motoren. Hier kun je sleutelen, uitdeuken en repareren als een echte monteur en ontdek je de elektronische snufjes van elektromotoren. Wil je vrachtwagenchauffeur worden? Laad dan de vrachtwagen. Alles komt hier aan bod: van het repareren van een fiets, brommer of auto tot aan een vrachtwagen of landbouwmachine.


Beroepscampus in het kort: 
  • Maar liefst 8 beroepsprofielen 
  • Doorlopende leerlijnen van vmbo tot mbo 
  • Samenwerking met het bedrijfsleven 
  • Ruimte voor start ups 
  • Carrière in de regio
De voortgang van de bouw van de Beroepscampus is te vinden op www.goeree-overflakkee.nl/beroepscampus

Via de onderstaande stream kun je live meekijken met de bouwwerkzaamheden van de Beroepscampus!