Terug

Beroepscampus in gebruik!Sinds 1 januari 2021 is de prachtige Beroepscampus in gebruik! Je kunt hier als vmbo'er kiezen uit 8 interessante beroepsprofielen. Dankzij een intensieve samenwerking met het mbo, het bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties én de gemeente Goeree-Overflakkee kun je hier een mooie doorlopende opleiding volgen en in de nabije toekomst een goede baan vinden op het eiland.

In al onze beroepsprofielen kun je terecht met een basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en gemengde leerweg. Ook leerlingen met ondersteunende onderwijsbehoeften zijn bij ons van harte welkom. Bij ons kun jij je talent verder ontwikkelen en aan je toekomst bouwen.

Kijk op de website van de Beroepscampus wat jouw toekomstmogelijkheden zijn: 
Beroepscampus - vakmensen in opleiding

De 8 beroepsprofielen van RGO vmbo zijn:

Bouwen, wonen & interieur (BWI)
Geïnteresseerd in timmeren, infrastructuur, metselen, schilderen, meubelmakerij en CAD tekenen? Hier leer je het vakmanschap en bouw je aan je toekomst met goede doorstroommogelijkheden.

Dienstverlening & Producten (D&P)
Een verbluffend veelzijdig profiel! Hier leer je alle vaardigheden: digitaal ontwerpen, 3D tekenen, communiceren, presenteren én het organiseren van activiteiten. In dit profiel ben je creatief en maak je nieuwe producten. Knutselen, schilderen, tekenen? Het hoort er allemaal bij!

Economie & Ondernemen (E&O)
Maak je eigen marketing en communicatieplan. Als een accountant zorg je ervoor dat je boekhouding op orde is en weet je jouw slimme handelsstrategieën zo in te zetten dat klanten niet meer om je heen kunnen. In dit profiel draait het om handel en gedreven ondernemerschap.

Produceren, Installeren & Energie (PIE)
Ben jij geïnteresseerd in lassen, solderen, metaaltechniek, installatietechniek of elektrotechniek, maar ook in 3D tekenen, 3D printen en lasersnijden? Hier werk je aan je carrière in de techniek. Dit profiel sluit aan bij de eilandelijke ambitie en de vraag naar technische vakmensen.

Zorg & Welzijn (Z&W)
Met de verzorging die jij geeft kun je bijvoorbeeld werken in een ziekenhuis, een apotheek of verzorgingstehuis. Met je sportieve instelling help je andere gezond te houden en geef je advies over voeding en gezondheidsvoorlichting. Jij weet wat uiterlijke verzorging is, bijvoorbeeld als kapster of als schoonheidsspecialiste.

Groen (GR)
Je leert hier de beste verzorging te geven aan planten en dieren, maar ook om groenten te verbouwen en daar lekkere producten mee te maken. Ook teel je (perk)planten in de kas of ben je aan het werk in de schooltuin. Kortom alle onderdelen van ‘Groen’ komen aan bod. De goene wereld begint bij jou!

Horeca en Bakkerij & Recreatie (HBR)
Ben je thuis enthousiast in de keuken en help je regelmatig mee bij het maken van lekkernijen? Kom dan kennismaken met de wereld van horeca, bakkerij, gastheerschap en recreatie.

Mobiliteit & Transport (M&T)
In deze werkplaats staat het vol met auto’s en motoren. Hier kun je sleutelen, uitdeuken en repareren als een echte monteur en ontdek je de elektronische snufjes van elektromotoren. Alles komt hier aan bod: van het repareren van een fiets, brommer of auto tot aan een vrachtwagen of landbouwmachine.

De bouw van de Beroepscampus
De locatie is centraal gelegen en goed bereikbaar, ook vanuit de Hoeksche Waard, Schouwen-Duiveland, Tholen en Voorne-Putten. De Beroepscampus wordt in twee fasen gebouwd:‘Nieuwbouw Zuid’ is in januari 2021 in gebruik genomen. Hier geven RGO Middelharnis, Albeda en Techniek College Rotterdam onderwijs. ‘Nieuwbouw Noord’ wordt in de tweede fase gebouwd. In het noordelijke bouwdeel verzorgen RGO Middelharnis, CSG Prins Maurits, Bouwmensen Zuid-West en Lentiz het onderwijs. Ook is hier ruimte voor ondernemers en instellingen uit de regio.

Beroepscampus in het kort:
  • Maar liefst 8 beroepsprofielen
  • Doorlopende leerlijnen van vmbo tot mbo
  • Samenwerking met het bedrijfsleven
  • Ruimte voor start ups
  • Carrière in de regio