vestigingen Werken bij de RGO

Groep 8 - Naar de RGO?

Naar de RGO?


Ieder jaar kijken wij weer uit naar onze nieuwe leerlingen. Als je kiest voor de RGO, zul jij je heel snel op je gemak voelen. Dat weten we uit ervaring. We zijn een veilige school en bovenal een school met kwaliteit. Op ieder niveau bieden we je uitdagend onderwijs; in de les en met leerzame projecten & activiteiten buiten de lessen. We bereiden je hier voor op een goede aansluiting op universiteit, hbo of mbo. Ieder jaar is het dan ook weer een feest om leerlingen te feliciteren met hun diploma. En dat zijn er veel! Onze eindexamenresultaten liggen boven het landelijk gemiddelde en natuurlijk zijn we daar trots op. Uiteindelijk geven we je meer mee dan een diploma alleen.

Van groep 8 naar de brugklas
Na groep 8 stap je over van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een spannend moment, want dat betekent een nieuwe school, een nieuwe klas met nieuwe vrienden en vriendinnen en nieuwe leraren!
Al in groep 7 ben je begonnen met na te denken over je schoolkeuze. Je hebt bedacht waar je goed in bent en waar je belangstelling voor hebt. Ook zal je juf of meester misschien al wat hebben verteld over het kiezen van een middelbare school en wat de verschillen zijn. Het is ook goed om naar proefstudeerlessen van een school te gaan en samen met je ouders een Open Dag te gaan bezoeken.
Samen met je leerkracht en ouders maak je een beslissing over welke school het beste bij je past. Je leerkracht kan goed adviseren over welk type onderwijs geschikt is voor je: vmbo/mavo, havo of vwo? De leerkracht(en) van je basisschool, je ouders en jijzelf bekijken en besluiten samen welk niveau het beste bij je past en bij welke school je terecht kunt.

Doemiddag gaat niet door
Helaas kan vanwege de lockdown de doemiddag op 27 januari NIET doorgaan.
Dit betreuren we ten zeerste, hopelijk heeft u hier begrip voor.

Rondleiding Beroepscampus
Mocht u de Beroepscampus toch willen bezoeken met uw zoon/dochter, dan kunt u zich telefonisch hiervoor opgeven bij de administratie (tel: 0187485444).
De rondleidingen zijn op maandag-, dinsdag- of woensdagmiddag tussen 15.00 uur en 17.00 uur.

Informatieavond maandag 1 februari
Vanwege dezelfde reden kunnen we ook de informatieavond van 1 februari niet op school organiseren.
Dit doen we nu ONLINE via een presentatie waarbij we veel informatie geven over onze school. Vragen kunt u stellen via de chat.
U hoeft zich niet vooraf aan te melden en kan op 1 februari deelnemen via de volgende Meet link: https://meet.google.com/grm-czkx-kxg
De voorlichting begint om 19.30 uur.