vestigingen Werken bij de RGO

Groep 8 - Naar de RGO?

Naar de RGO?


Ieder jaar kijken wij weer uit naar onze nieuwe leerlingen. Als je kiest voor de RGO, zul jij je heel snel op je gemak voelen. Dat weten we uit ervaring. We zijn een veilige school en bovenal een school met kwaliteit. Op ieder niveau bieden we je uitdagend onderwijs; in de les en met leerzame projecten & activiteiten buiten de lessen. We bereiden je hier voor op een goede aansluiting op universiteit, hbo of mbo. Ieder jaar is het dan ook weer een feest om leerlingen te feliciteren met hun diploma. En dat zijn er veel! Onze eindexamenresultaten liggen boven het landelijk gemiddelde en natuurlijk zijn we daar trots op. Uiteindelijk geven we je meer mee dan een diploma alleen.

Van groep 8 naar de brugklas
Na groep 8 stap je over van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een spannend moment, want dat betekent een nieuwe school, een nieuwe klas met nieuwe vrienden en vriendinnen en nieuwe leraren!
Al in groep 7 ben je begonnen met na te denken over je schoolkeuze. Je hebt bedacht waar je goed in bent en waar je belangstelling voor hebt. Ook zal je juf of meester misschien al wat hebben verteld over het kiezen van een middelbare school en wat de verschillen zijn. Het is ook goed om naar proefstudeerlessen van een school te gaan en samen met je ouders een Open Dag te gaan bezoeken.
Samen met je leerkracht en ouders maak je een beslissing over welke school het beste bij je past. Je leerkracht kan goed adviseren over welk type onderwijs geschikt is voor je: vmbo/mavo, havo of vwo? De leerkracht(en) van je basisschool, je ouders en jijzelf bekijken en besluiten samen welk niveau het beste bij je past en bij welke school je terecht kunt.