Ladies' Circle 45 Goeree-Overflakkee doneert menstruatieproducten

30-10-2023

1 op de 10 meisjes heeft niet genoeg geld voor menstruatieproducten. Zij blijven soms thuis van school tijdens hun menstruatie, en missen daardoor lessen en kans op ontwikkeling.

Ladies' Circle 45 Goeree-Overflakkee is een serviceclub van 16 vrouwen en zet zich in voor goede doelen op het eiland Goeree-Overflakkee. Rond 28 mei, Wereld Menstruatiedag, zijn de Ladies’ een actie gestart om menstruatieproducten en donaties op te halen voor de jonge meiden van de RGO Regionale scholengemeenschap Goeree-Overflakkee en CSG Prins Maurits. Een prachtig initiatief om de leerlingen van het voortgezet onderwijs op Goeree-Overflakkee te ondersteunen.

Josée en Marissa, twee van de Ladies’ lichten toe: ”Menstruatieproducten moeten voor iedereen toegankelijk zijn. Menstruatie hoort bij het vrouw-zijn. Als je dan hoort dat sommige mensen daar geen geld voor hebben, en meisjes daardoor zelfs niet naar school komen, dan grijpt ons dat aan. Er heerst een taboe op.” De scholen herkennen dit probleem en zijn blij met de actie. Wilma van Donk, directeur RGO College: “Het is een mooi initiatief wat de Ladies’ hebben opgepakt. Tegelijk maken zij hiermee een belangrijk onderwerp bespreekbaar.’ Erik Olislagers, voorzitter van College van Bestuur CSG Prins Maurits sluit zich daarbij aan: 'We vinden het van groot belang dat voor ieder meisje in de school menstruatieproducten beschikbaar zijn, we dragen deze mooie actie dan ook een warm hart toe!’
 
Twee auto's vol menstruatieproducten werden vandaag uitgeladen bij de Beroepscampus. Om verder te verspreiden onder de middelbare scholen in Middelharnis. De menstruatieproducten kunnen vervolgens worden afgehaald bij de (pedagogisch) conciërges en receptie. Met stickers op de damestoiletten worden de meiden hiervan op de hoogte gesteld.