College

Theater Phileas Fogg

06-10-2023

Hoe was het om te leven in de Victoriaanse tijd? Vrijdag 6 oktober werden onze brugklasleerlingen ondergedompeld in het leven van kinderen die leefden tijdens de industriële revolutie onder het bewind van Koningin Victoria (1837-1901).

Tijdens de interactieve theaterworkshop 'Little Victorians' werd de leerlingen direct duidelijk dat er toen met harde hand werd opgetreden en dat het leven van deze kinderen er behoorlijk anders uitzag dan het leven van onze leerlingen.

De professionele acteurs wisten onze leerlingen binnen no time verschillende rollen te laten spelen. Zelfs de wat meer verlegen leerlingen zagen we enthousiast meedoen met een flinke glimlach op hun gezicht. Er werden zowel scènes uit het literaire werk van o.a. Charles Dickens, Charles Kingsley, als authentieke verhalen van echte Victoriaanse kinderen gespeeld.

Leerling Nina vertelt over de workshop: "Ik vond het wel leuk, omdat we konden acteren en we leerden wat over de tijd." Ook Stefan was enthousiast: "het ging goed, een keer Engels praten is ook leuk." Nora: "Het was grappig om te zien hoe de kinderen vroeger leefden."

Deze workshop zorgde voor een mooie mix Engels, geschiedenis en persoonlijke ontwikkeling!