College

WON-manifestatie

31-05-2023

Dit jaar hebben we met klas 1 t/m 3 vwo meegedaan aan de regionale WON-manifestatie in Tilburg. WON staat voor Wetenschapsoriëntatie Nederland en bereid leerlingen zo goed mogelijk voor op hun (universitaire) toekomst. 

Afgelopen februari hebben alle leerlingen uit deze klassen hun onderzoek opgesteld en uitgevoerd. De winnaars van deze dagen mochten dinsdag 30 mei naar de regiofinale in Tilburg.

De start van de dag begon met een lezing van twee professoren van de Universiteit Tilburg over robotica, AI (artificial intelligence) o.a. chatGPT en programmeren. Verder hebben de leerlingen uiteraard hun onderzoeksresultaten gepresenteerd en hebben ze enkele workshops gevolgd. 

De leerlingen uit klas 1 hebben een onderzoek opgesteld met als onderwerp het woord van de dag. Hierin hebben zij onderzocht of het woord van de dag op de schermen invloed heeft op de woordenschat van leerlingen. 

De leerlingen uit klas 2 hebben een onderzoek opgesteld met als hoofdvraag: In hoeverre kunnen leerlingen die niet van Flakkee komen een Flakkeese tekst/gesprek begrijpen?

De leerlingen uit klas 3 hebben een onderzoek opgesteld met als hoofdvraag: In hoeverre beïnvloedt de Poolse grammatica de verwerving van de Nederlandse taal bij Poolse kinderen van het RGO College in Middelharnis? 

Uiteindelijk heeft de jury bestaande uit wetenschappers besloten om de leerlingen uit klas 1 en klas 3 tot winnaars uit te roepen. We zijn natuurlijk erg trots op de leerlingen en kijken terug op een geslaagde dag!
 

Klas 1 (A1a): Tibo, Stijn, Etiënne, Antoine

Klas 3 (A3b): Sanne, Luna, Natalie

Dank ook aan de collega's René van Dalen en Amy Schreurs voor het begeleiden en het rijden naar Tilburg!