vestigingen Werken bij de RGO

Anglia en Anglia Summerschool


Anglia en Anglia Summerschool

We komen allemaal steeds vaker buiten onze taalgrenzen; we luisteren Engelstalige muziek, kijken naar Engelstalige films en gaan naar het buitenland op vakantie. Maar misschien nog wel belangrijker, Engels is dé taal van de technologie. Bovendien wordt tegenwoordig veel studiemateriaal op de universiteit en het HBO in het Engels aangeboden. Ook als je in de toekomst kiest voor een buitenlandse stage is het goed om een internationaal gecertificeerd diploma Engels te bezitten.

De RGO heeft in 2014 besloten het talenonderwijs te versterken en ‘Anglia’ aan te bieden.
Anglia is een programma dat je de mogelijkheid biedt om in een stapsgewijze opbouw internationaal erkende certificaten te behalen.
‘Anglia Certificate of English’ bestaat uit 10 niveaus. Dat betekent dat dit programma toegankelijk is voor alle leerlingen, ongeacht niveau of achtergrond.
In de brugklas wordt de instaptoets afgenomen. Aan de hand van deze toets bekijken we op welk niveau je zit. Leerlingen krijgen meer onderwijs op maat. Daarnaast is de methode die wordt gebruikt voor Anglia niet te vergelijken met de methode van de reguliere lessen Engels.
Doordat leerlingen op hun eigen niveau werken, bedienen we niet alleen de excellente leerlingen, maar juist ook de leerlingen die wel een extra steuntje kunnen gebruiken.

Anglia Summerschool  
De laatste jaren vindt er in de zomervakantieperiode een Anglia Summer School plaats op de RGO Middelharnis. In drie dagen tijd geven leerlingen in de leeftijd van 7 tot en met 18 jaar een ‘boost’ aan hun Engels door middel van een les- en activiteitenprogramma. Er zijn drie programma’s voor drie leeftijdsgroepen. Binnen deze programma's wordt veel samengewerkt en krijgen leerlingen les op hun eigen niveau.
Het programma is niet alleen geschikt voor de huidige leerlingen van RGO Middelharnis, maar ook voor jongere broertjes en zusjes én voor kinderen die volgend schooljaar starten in de brugklas. Ook leerlingen van buiten Goeree-Overflakkee zijn van harte welkom.

In deze korte periode leren de deelnemers wat je normaal in een half jaar leert. Het programma is erg afwisselend en leuk. In de ochtend krijgen leerlingen vooral les in de Engelse taal: de grammatica, de spreekvaardigheid (les van native speakers), etc. In de middag is er ruimte voor allerlei leuke spellen in het Engels. De Summerschool wordt afgesloten met presentaties voor alle ouders.
Een leerling vatte de Summerschool als volgt samen: “Je krijgt echt heel veel aandacht, het is leuk én je bent met een klein groepje en dan leer je dus heel snel in een korte tijd.”