vestigingen Werken bij de RGO

Excursie Beeld en Geluid


Excursie Beeld en Geluid

Voor leerlingen uit vmbo en mavo 3. Elk jaar wordt er een excursie georganiseerd waarbij de leerlingen aan de volgende onderdelen deelnemen:

Workshop soap
Tijdens deze drie uur durende workshop maken de leerlingen in teams een cliffhanger, oftewel een spannende uitsmijter van een dagelijkse soap. De leerlingen produceren zelf hun storyboard, acteren, filmen en monteren en dat levert vaak verrassende resultaten op. Voor deze opdracht krijgen de leerlingen een cijfer.

Groepsbezoek experience
De leerlingen brengen een bezoek aan een multimediale attractie: de Beeld en Geluid experience. In dit bezoek ervaren de leerlingen de wereld van de media zowel in de spotlight als achter de schermen. Ze kunnen er aan de slag als regisseur, cameraman of presentator. Ze kunnen een screentest doen of een rolletje in een soap spelen.

Over Beeld en Geluid
Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid beheert het grootste audiovisuele archief van Nederland. Meer dan 700.000 uur radio-, film- en televisiegeschiedenis wordt er geconserveerd, gedigitaliseerd en toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. Voor leerlingen en studenten ontwikkelt Beeld en Geluid educatieve programma's en online producten. Bij de ontwikkeling van de educatieve programma's wordt samengewerkt met onder meer Schooltv, NOS en NPS.