vestigingen Werken bij de RGO

Groep 8 - Brugklassers vertellen

Brugklassers vertellen


De RGO heeft de laatste jaren met veel plezier mogen constateren dat de school veel belangstelling heeft, niet alleen op het eiland zelf, maar ook vanuit de gebieden eromheen, zoals Schouwen-Duiveland, Tholen, de Hoeksche Waard en West-Brabant. Leerlingen vertellen graag over hun school, de school die je laat groeien.

Tessa, Hugo, Femke, Wouter en andere enthousiaste brugklassers vertellen met plezier waarom hun keus op de RGO viel.
Tessa legt uit dat ze bij veel scholen heeft gekeken. “De RGO spatte er voor mij meteen bovenuit. Ondertussen hoorde ik ook van oud-leerlingen van mijn basisschool dat zij erg tevreden waren over de RGO. Wat ik leuk vond om te horen was dat je op de RGO ook veel dingen met muziek en theater kan doen.”
De reden dat Hugo op de RGO zit vindt hij eigenlijk heel vanzelfsprekend: “Het leek mij een leuke school met genoeg uitdagingen en mijn broer zit ook op de RGO. Ik ben op een open dag geweest en ik heb daar proeflessen gevolgd, ik wist daardoor al hoe de school er uitzag.” De meeste brugklassers hadden al veel tevreden geluiden over de RGO gehoord, van familie of van leerlingen die van dezelfde basisschool kwamen.
Wouter zit in de eerste klas van het vwo en vertelt dat hij de aandacht voor wetenschaps-
oriëntatie interessant vindt. Een andere brugklasser zegt dat hij het fijn vindt dat er veel digitaal gewerkt wordt. Alle brugklassers zijn nu aan het einde van hun eerste jaar op de RGO. Is het uitgekomen wat ze ervan verwacht hadden? Een van de meisjes vertelt lachend:
“Ik merk dat ik de middelbare school zelfs fijner vind dan de basisschool; de tijden en verschillende vakken vind ik fijner en leuker en de docenten geven goed les en zijn aardig”
Logisch dat ze ook allemaal wel hebben moeten wennen. “Ik dacht eerst dat ik zou gaan verdwalen, maar je bent heel snel gewend aan de ruimte. Natuurlijk moest ik ook wennen aan het huiswerk en dat je steeds naar een ander lokaal met een andere docent moet, maar dat maakt het ook weer leuk.”
De leerlingen zijn unaniem: “Het is nog leuker dan we hadden gedacht!” Tenslotte geven ze nog een advies aan de leerlingen van groep 8: “Ga vooral alvast eens kijken en meedoen met wat lesjes op een proefstudeermiddag, op de VO-dag en natuurlijk op de Open Dag!” Alle brugklassers gaan al in oktober naar een super leuk brugklaskamp. In het informatieboekje voor de brugklasser (zie www.rgomiddelharnis.nl) lees je over alle praktische zaken die jij als brugklasser straks
moet weten.