Masterclasses - pluslessen - proefstuderen - doemiddagen


Lijkt het je leuk om kennis te maken met de RGO?
De RGO verzorgt ook volgend schooljaar weer voor leerlingen van groep 8 verschillende soorten lessen, namelijk pluslessen, masterclasses, lessen proefstuderen en doemiddagen.

De pluslessen, masterclasses en het proefstuderen vinden plaats op de RGO Koningin Julianaweg, de doemiddagen op de RGO Schoolstraat - Langeweg.

De meer getalenteerde leerlingen kunnen op de RGO pluslessen en masterclasses volgen. De pluslessen zijn vakgericht. De masterclasses daarentegen zijn meer thematisch georiënteerd.

Zoals u weet, is het op de RGO mogelijk de gymnasiumopleiding te volgen. Leerlingen die interesse hebben voor het gymnasium kunt u wijzen op de masterclasses en pluslessen die aandacht besteden aan de klassieke talen en cultuur.


Pluslessen RGO vwo - havo - mavo   Koningin Julianaweg  (13.30-15.00 uur)
De pluslessen worden door het samenwerkingsverband voor openbare scholen (SOPOGO) georganiseerd. Sinds enige jaren verzorgen wij de pluslessen ook voor leerlingen van de scholen die niet bij SOPOGO zijn aangesloten. Wij nodigen de meer getalenteerde leerling, die vermoedelijk een vwo-advies zal krijgen, van de scholen die niet bij SOPOGO zijn aangesloten daarom ook van harte uit om deel te nemen aan deze pluslessen.
Twee maal per maand is het mogelijk om op dinsdagmiddag vakgerichte lessen te volgen. Na de zomervakantie zijn de data van de pluslessen bekend.

Inschrijving loopt via de basisschool.


Masterclasses RGO vwo - havo - mavo   Koningin Julianaweg (13.30-15.30 uur)
  • 17 oktober 2018 Griekenland in positief daglicht
  • 7 november 2018 Van de RGO naar de sterren
  • 12 december 2018 Griekse Goden en planeten
  • 9 januari 2019 Ontdek het licht
  • 6 februari 2019 Welkom in Endufra
  • 13 februari 2019 Van dino tot huisdier
Inschrijven via masterclasses@rgomiddelharnis.nl, geef daarbij je naam, de naam van je basisschool en welke masterclasses je wilt volgen op.


Lessen proefstuderen RGO vwo - havo - mavo   Koningin Julianaweg (13.30-15.00 uur)
De lessen proefstuderen zijn bedoeld om met de school kennis te maken en kunnen door alle leerlingen (ongeacht het niveau) worden gevolgd.
  • 14 november 2018 Biologie of Frans of natuurkunde of business
  • 16 januari 2019 Profielklassen: kunst of sport of science
  • 20 februari 2019 Engels of Duits of wiskunde of geschiedenis
Inschrijven via proefstuderen@rgomiddelharnis.nl, geef daarbij je naam, de naam van je basisschool, de datum en welk vak je wilt volgen door.


Doemiddagen RGO vmbo   Schoolstraat - Langeweg
Op woensdag 21 november 2018 en woensdag 30 januari 2019 organiseren we  van 13.30 - 15.00 uur op de RGO vmbo speciaal voor groep 8 leerlingen een doemiddag. Op de doemiddag kun je meelopen tijdens de lessen op onze praktijkafdelingen. Dus stroop je mouwen op ga aan de slag!

Bij Horeca Bakkerij en Recreatie ga je aan de slag in een hele grote keuken. Daar kun je broodjes bakken en maak je de lekkerste taartjes en maaltijden. Wil je weten hoe het is om een kok te zijn of in een restaurant te werken? Dan is dit het lekkerste profiel van de school.

Kom naar Mobiliteit & Transport en sleutel erop los! Repareer auto’s of verwissel een band. Wil je vrachtwagenchauffeur worden laad dan eens een vrachtje pallets. Deukje? Ook dat is géén probleem die moffel je gewoon even weg. In deze werkplaats staat het vol met auto’s en elektronische snufjes.

Ben je creatief en van alle markten thuis. Dan is Dienstverlening en Producten echt iets voor jou! Kom schminken, maak een nieuw product of ontwerp uitnodigingen, posters met de hand of op de computer. Je eigen vlog starten? Bekijk dan eens wat je allemaal kunt doen met een filmcamera.

Bouwen, Wonen en Interieur is voor jongens en meisjes die willen timmeren aan de weg. Kom metselen, timmeren, dakpannen leggen of straatje leggen. Maak je eigen meubels en schilder ze in de mooiste kleuren. In dit profiel sla jij de plank zeker niet mis! 

Heb je groene vingers, start dan de tractor en teel groenten op het land of in de kas. Ben je liever hovenier, bloemist of met dieren bezig? Ontdek dan het profiel GROEN! Maak een bloemstukje, leer alles over dieren en de hondentrimsalon. Ben je gek van paarden? Kom dan de pony’s poetsen.

Groene stroom, duurzame energie, lassen, draaibanken bedienen. In het profiel Produceren, Installeren en Energie draait alles om staal, techniek, energie en krachtige machines. Kun jij een lasje of een leidinkje leggen? Niets is te gek in deze wereld, ontdek het zelf en ervaar hoe de vonken er van af schieten.

Jezelf inschrijven voor de doedagen? Vul dan dit formulier in.