VacatureVacature docent geschiedenis

De RGO is de inspirerende scholengemeenschap voor openbaar onderwijs vwo, havo, mavo en vmbo op Goeree-Overflakkee. Onze ca. 1750 leerlingen zijn allemaal gelijk, maar niet hetzelfde. Kenmerkend voor onze school zijn respect, tolerantie en ruimte voor diversiteit. Onze leerlingen krijgen vrijheid binnen een duidelijk omlijnde structuur, zodat zij in een veilige omgeving en dankzij prikkelend en uitdagend onderwijs gemotiveerd worden om te groeien en het beste uit zichzelf te halen. Wij stimuleren onze leerlingen met een open blik naar de wereld te kijken en kritisch te denken, zowel binnen als buiten de school. Zo krijgen onze leerlingen meer mee dan een diploma alleen
 

De RGO heeft ambitieuze plannen die zijn vastgelegd in ons strategisch beleidsplan, de bruisende school. Wij zijn op zoek naar docenten die enthousiast worden bij het lezen hiervan en samen met ons mee willen werken aan de realisatie. Wij geloven dat we, door uitvoering te geven aan onze plannen, recht doen aan de veranderende onderwijsbehoefte van onze leerlingen.

De RGO bestaat uit 2 locaties: RGO College voor vwo | havo | mavo | isk en RGO Beroepscampus voor vmbo. In verband met het vertrek van een collega zijn wij voor onze locatie RGO College op zoek naar een enthousiaste 
 

Docent geschiedenis 

fulltime of parttime

 

Naast het geven van de lessen geschiedenis neem je deel aan de sectie- en teamvergaderingen. Je staat open voor de veranderende rol van de docent van kennisdrager naar kennisdrager/begeleider/coach/mentor. Belangrijk voor ons is dat je een groot hart voor leerlingen hebt en plezier hebt in de omgang met leerlingen. Je begrijpt en voelt aan dat zij graag een band met je opbouwen. 

 

De sectie geschiedenis vindt het belangrijk de leerlingen met een kritische blik te laten kijken naar gebeurtenissen uit het verleden om zo het heden beter te kunnen begrijpen. 

 

Heb jij een passie voor geschiedenis en wil je jouw kennis en enthousiasme delen met leerlingen? Kan jij leerlingen activeren om tot historisch redeneren te komen? Ben je in staat het vak op inspirerende en uitdagende wijze te doceren? Laat jij leerlingen genieten van de prachtige geschiedenisverhalen en wil je deel uitmaken van een betrokken sectie? Dan ben jij de docent geschiedenis die wij zoeken!
 

Functie

De ingangsdatum is 1 augustus 2022 en eindigt voorlopig op 31 juli 2023. De vrijgekomen vacatureruimte maakt deel uit van de formatie en is structureel van aard. 
 

Voor deze functie is het noodzakelijk dat je beschikt over een lesbevoegdheid geschiedenis of dat je hiervoor aan het studeren bent. Het plezier hebben in het lesgeven aan leerlingen is vanzelfsprekend. 

 

De arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de CAO VO. Onze reiskostenregeling woon-werkverkeer wijkt daar positief vanaf. De functie is ingeschaald in LB-schaal. Eerder verworven recht op LC of LD worden in principe overgenomen.  
 

Geïnteresseerd?

Martina Westdorp docent geschiedenis en sectieleider vertelt je graag meer over de vacature en over onze school. Zij is te bereiken op 0187 48 27 77.  Solliciteren kan uitsluitend per e-mail.

 

Solliciteren

Mail je brief met curriculum vitae zo spoedig mogelijk aan onze stafmedewerker P&O mevrouw F.M. Kik-Heerebout op sollicitaties@rgomiddelharnis.nl. Schrijf in je brief naar welke werktijdfactor je voorkeur uit gaat. Je kunt ook het aantal dagen of dagdelen noemen dat je wilt werken 

Van sollicitanten wordt verwacht dat zij de doelstellingen van het openbaar onderwijs en ons strategisch beleidsplan De bruisende school' onderschrijven. Het bezoeken van een les of het geven van een proefles is een vast onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze wordt met je afgesproken.