VacatureVacature trajectgroep medewerker

De RGO is de inspirerende scholengemeenschap voor openbaar onderwijs vwo, havo en vmbo op Goeree-Overflakkee. Onze ca. 1750 leerlingen zijn allemaal gelijk, maar niet hetzelfde. Kenmerkend voor onze school zijn respect, tolerantie en ruimte voor diversiteit. Onze leerlingen krijgen vrijheid binnen een duidelijk omlijnde structuur, zodat zij in een veilige omgeving en dankzij prikkelend en uitdagend onderwijs gemotiveerd worden om te groeien en het beste uit zichzelf te halen. Wij stimuleren onze leerlingen met een open blik naar de wereld te kijken en kritisch te denken, zowel binnen als buiten de school. Zo krijgen onze leerlingen meer mee dan alleen een diploma. 

 

De RGO heeft ambitieuze plannen die zijn vastgelegd in ons strategisch beleidsplan, de bruisende school. Wij zoeken naar docenten die enthousiast worden bij het lezen hiervan en samen met ons mee willen werken aan de realisatie. Wij geloven dat we, door uitvoering te geven aan onze plannen, recht doen aan de veranderende onderwijsbehoefte van onze leerlingen.
 

De onderwijsondersteuning op de RGO is goed geregeld. Dat horen we vaak en daar zijn we trots op, want ook dát is kenmerkend voor de kwaliteit van ons onderwijs. Soms heeft een leerling wat extra hulp nodig. De mentor is er voor alle vragen of problemen waar een leerling op school tegenaan loopt. Maar ook als het met vrienden/vriendinnen of thuis niet zo lekker gaat met een leerling. De leerlingbegeleiders op school zijn er als extra ondersteuning van de mentor, bijvoorbeeld als een leerling problemen heeft met ‘leren leren’. Heeft een leerling problemen m.b.t. gezondheid, met leren of zijn er problemen thuis, dan is de coördinator onderwijsondersteuning er voor de leerling. Zij zal in overleg met de ouders, leerling, mentor en teamleider nagaan wat er nodig is voor de juiste begeleiding en ondersteuning. Vaak kan deze begeleiding op school plaatsvinden, soms is er echter hulp van buiten de school nodig. Denk dan aan hulp van een jeugdverpleegkundige, schoolmaatschappelijk werkster, orthopedagoog of begeleider passend onderwijs. 

 

De RGO bestaat uit 2 locaties: RGO College voor vwo | havo | mavo | isk en RGO Beroepscampus voor vmbo. In verband met het vertrek van een collega zijn wij voor onze locatie RGO College op zoek naar een enthousiaste
 

trajectgroepmedewerker (2 dagen per week)

in een dienstverband voor bepaalde tijd

 

Je begeleidt de leerlingen uit de trajectgroep met diverse hulpvragen aan de hand van het vastgestelde stappenplan uit het ontwikkelingsperspectief (OPP). Concreet houdt dit in dat je leerlingen begeleidt bij het leren plannen en structureren van hun huiswerk, proefwerken en toetsen. Je voert gesprekken met leerlingen om de voortgang van de OPP-doelen te bespreken, je signaleert aandachtspunten en/of problemen en bespreekt deze met de coördinator onderwijsondersteuning en andere belanghebbenden. Tevens vang je leerlingen op in school als zij een time-out nemen om tot rust te komen in de trajectgroep.

 

Daarvoor is het belangrijk dat je kennis hebt van de meest voorkomende diagnoses, de bijpassende handelingsadviezen en handelingsplannen. Ook vragen wij dat je naast een 
uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, ook een goede algemene ontwikkeling hebt en kennis hebt van de vakken die hier op school worden gegeven. Denk daarbij aan wiskunde, Engels, economie, biologie, scheikunde, natuurkunde, aardrijkskunde, geschiedenis etc. Ook is het belangrijk dat je communicatief vaardig, empathisch, flexibel en overtuigend bent. 
 

Functie

De ingangsdatum is per zo spoedig mogelijk. De functie wordt aangeboden op basis van tijdelijkheid. Je werkt twee dagen per week van 08.30 uur tot 17.00 uur. De overeenkomst eindigt van rechtswege op 31 juli 2023. Voor deze functie is het noodzakelijk dat je beschikt over een diploma onderwijsassistent of een vergelijkbaar diploma. Het plezier hebben in de omgang met leerlingen is vanzelfsprekend. De arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de CAO VO. Onze reiskostenregeling woon-werkverkeer wijkt daar positief vanaf. De functie is ingeschaald in OOP-schaal 6.  
 

Geïnteresseerd? 

Mevrouw Jessica de Vos, coördinator onderwijsondersteuning, vertelt je graag meer over de vacature en over onze school. Zij is te bereiken op 0187 482 777 of 06 824 720 64. Solliciteren kan uitsluitend per e-mail.
 

Solliciteren

Stuur je brief via e-mail aan mevrouw F.M. Kik-Heerebout, onze stafmedewerker Personeel & Organisatie, op het adres: sollicitaties@rgomiddelharnis.nl. Vermeld s.v.p. in je brief hoeveel dagen per week je zou willen werken. 


Van sollicitanten wordt verwacht dat zij de doelstellingen van het openbaar onderwijs en ons strategisch beleidsplan De bruisende school' onderschrijven.