VacatureVacature trajectgroepbegeleiders

De RGO is de inspirerende scholengemeenschap voor openbaar onderwijs vwo, havo, mavo en vmbo op Goeree-Overflakkee. Onze ca. 1750 leerlingen zijn allemaal gelijk, maar niet hetzelfde. Kenmerkend voor onze school zijn respect, tolerantie en ruimte voor diversiteit. Onze leerlingen krijgen vrijheid binnen een duidelijk omlijnde structuur, zodat zij in een veilige omgeving en dankzij prikkelend en uitdagend onderwijs gemotiveerd worden om te groeien en het beste uit zichzelf te halen. Wij stimuleren onze leerlingen met een open blik naar de wereld te kijken en kritisch te denken, zowel binnen als buiten de school. Zo krijgen onze leerlingen meer mee dan alleen een diploma. 

 

De RGO heeft ambitieuze plannen die zijn vastgelegd in ons strategisch beleidsplan, de bruisende school. Wij zijn op zoek naar onderwijsassistenten die enthousiast worden bij het lezen hiervan en samen met ons mee willen werken aan de realisatie. Wij geloven dat we, door uitvoering te geven aan onze plannen, recht doen aan de veranderende onderwijsbehoefte van onze leerlingen. 

 

De RGO bestaat uit 2 locaties: RGO College voor vwo | havo | mavo | isk en RGO Beroepscampus voor vmbo. Voor onze locatie RGO Beroepscampus zijn wij op zoek naar enthousiaste 

 

trajectgroepbegeleiders (omstreeks 1,4 fte) 

 

De onderwijsondersteuning op de RGO is goed geregeld. Daar zijn we trots op, want ook dát is kenmerkend voor de kwaliteit van ons onderwijs. De trajectgroepbegeleiders begeleiden zelfstandig leerlingen in de trajectgroep met diverse hulpvragen. De begeleiding gebeurt  één-op-één of in kleine groepjes. 

 

Werkzaamheden trajectgroepbegeleider

 • begeleidt leerlingen met diverse hulpvragen aan de hand van het vastgestelde stappenplan uit het ontwikkelingsperspectief (OPP); 
 • begeleidt bij het maken van huiswerkopdrachten;
 • begeleidt bij het plannen en structureren van huiswerk, proefwerken en toetsen;
 • signaleert aandachtspunten en/of problemen en bespreekt deze met de coördinator onderwijsondersteuner en andere belanghebbenden.

 

Kennis en vaardigheden

 • kennis van leerproblemen, ontwikkelproblemen en gedragsproblemen die kunnen samenhangen met de hulpvraag van de leerling; 
 • vaardig in het geven van aanwijzingen aan leerlingen met verschillende leer- en gedragsproblemen; 
 • vaardig in het toezicht houden van de orde en veiligheid van groepen leerlingen die aan verschillende opdrachten/taken werken;
 • vaardig in het signaleren van knelpunten of problemen in de voortgang van de OPP doelen van de leerlingen;
 • algemene kennis van de vakken waar huiswerkbegeleiding voor wordt verleend; 
 • affiniteit met de doelgroep;
 • communicatief vaardig, empathisch, geduldig, zelfstandig en oplossingsgericht.

 

Functie

De ingangsdatum is per 1 augustus 2022. De functie wordt aangeboden op basis van tijdelijkheid op grond van artikel artikel. 9.2 van de CAO VO.

In totaal is omstreeks 1,4 fte beschikbaar voor deze functie. Het aantal uur en de verdeling over de dagen gaat in onderling overleg. 

Voor deze functie vragen wij dat de kandidaat beschikt over een opleiding als Sociaal Werker of  Pedagogisch Werk op minimaal mbo-niveau 4. Het plezier hebben in de omgang met leerlingen is vanzelfsprekend. De arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de CAO VO. Onze reiskostenregeling woon-werkverkeer wijkt daar positief vanaf. Bovendien vergoeden wij de kosten van je sportabonnement t.w.v. maximaal €20,- per maand.

Inschaling van de functie is afhankelijk van opleiding en ervaring.

 

Geïnteresseerd?

Mevrouw Bakker, coördinator onderwijsondersteuning RGO Beroepscampus, vertelt je graag meer over de vacature en over onze school. Zij is te bereiken op 06 823 376 61. 

 

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend per e-mail. E-mail je brief inclusief curriculum vitae zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk 15 juni 2022 aan Mariëtte Weststrate, HR adviseur RGO, op het adres: sollicitaties@rgomiddelharnis.nl.