VacatureVacature tweedegraads docent Duits

De RGO is de inspirerende scholengemeenschap voor openbaar onderwijs vwo, havo en vmbo op Goeree-Overflakkee. Onze ca. 1750 leerlingen zijn allemaal gelijk, maar niet hetzelfde. Kenmerkend voor onze school zijn respect, tolerantie en ruimte voor diversiteit. Onze leerlingen krijgen vrijheid binnen een duidelijk omlijnde structuur, zodat zij in een veilige omgeving en dankzij prikkelend en uitdagend onderwijs gemotiveerdworden om te groeien en het beste uit zichzelf te halen. Wij stimuleren onze leerlingen met een open blik naar de wereld te kijken en kritisch te denken, zowel binnen als buiten de school. Zo krijgen onze leerlingen meer mee dan alleen een diploma.
 

De RGO heeft ambitieuze plannen die zijn vastgelegd in ons strategisch beleidsplan, de bruisende school. Wij zijn op zoek naar docenten die enthousiast worden bij het lezen hiervan en samen met ons mee willen werken aan de realisatie. Wij geloven dat we,door uitvoering te geven aan onze plannen, recht doen aan de veranderende onderwijsbehoefte van onze leerlingen.


Vanwege het vertrek van een collega zoeken wij met ingang van 1 mei 2023 een


enthousiaste Tweedegraads docent Duits voor ca 0,4 - 0,8 fte

 

Naast het geven van de lessen Duits aan leerlingen van het vmbo, de mavo, de havo en/of het vwo neem je deel aan de sectie- en teamvergaderingen. Je staat open voor de veranderende rol van de docent van kennisdrager naar kennisdrager/begeleider/coach/mentor. 

Op RGO Beroepscampus wordt gewerkt met de methode Neue Kontakte, op RGO College wordt gewerkt met zelf ontwikkeld materiaal. Je gaat op beide scholen werken, ze liggen op loopafstand van elkaar.
 

Belangrijk voor ons is dat je een groot hart voor leerlingen hebt en plezier hebt in de omgang met onze leerlingen. Je begrijpt en voelt aan dat zij graag een band met jou opbouwen. Bij voorkeur heb je reeds ervaring opgedaan met differentiëren in de lessen.
Onze school is enorm in ontwikkeling en wij verwachten van onze medewerkers dat zij deze ontwikkelingen volgen en ook op een vernieuwende manier willen lesgeven. In alle lokalen hangen grote touchscreens en de docenten hebben een device in bruikleen. Alle leerlingen hebben de beschikking over een eigen device.

 

Functie

De ingangsdatum is 1 mei 2023. De functie wordt aangeboden op basis van tijdelijkheid met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Voor deze functie is het noodzakelijk dat je beschikt over een tweedegraads lesbevoegdheid Duits of dat je studerend bent voor deze bevoegdheid. Het plezier hebben in het lesgeven aan leerlingen is voor ons een vanzelfsprekendheid. 

De arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de CAO VO. Onze reiskostenregeling woon-werkverkeer wijkt daar positief vanaf. De functie is ingeschaald in LB-schaal. Doorgroei naar een LC-inschaling is mogelijk conform ons functiemix-beleid. Een eerder toegekende LC-inschaling wordt natuurlijk overgenomen. 

 

Geïnteresseerd? 

Mevrouw Tanja Margan, docent Duits en sectieleider RGO College vertelt je graag meer over de vacature en over onze school. Zij is te bereiken op telefoonnummer 0187- 48 2 77.

Mogelijke sollicitanten bieden wij aan vrijblijvend een dag of dagdeel te komen meelopen om zo de sfeer op onze locaties te proeven. Daarnaast is een oriënterend gesprek met een collega uit de sectie en/of vanzelfsprekend ook een mogelijkheid.

 

Solliciteren

Solliciteren kan uitsluitend per e-mail. Je brief met curriculum vitae kun je tot en met 25  maart 2023 mailen aan mevrouw F.M. Kik-Heerebout, onze stafmedewerker Personeel & Organisatie, op het adres: sollicitaties@rgomiddelharnis.nl. Geef s.v.p. duidelijk in je brief aan naar welke betrekkingsomvang je voorkeur uitgaat. 

Het bezoeken van een les of het geven van een proefles is een vast onderdeel van de sollicitatieprocedure. Deze wordt met je afgesproken.

Van sollicitanten wordt verwacht dat zij de doelstellingen van het openbaar onderwijs en ons strategisch beleidsplan, de bruisende school onderschrijven.