VacatureVacature tweedegraads docent Frans | RGO College

De RGO is dé inspirerende scholengemeenschap voor openbaar onderwijs vwo, havo, mavo en vmbo op Goeree-Overflakkee. Onze ca. 1750 leerlingen zijn allemaal gelijk, maar niet hetzelfde. Kenmerkend voor onze school zijn respect, tolerantie en ruimte voor diversiteit. Onze leerlingen krijgen vrijheid binnen een duidelijk omlijnde structuur, zodat zij in een veilige omgeving en dankzij prikkelend en uitdagend onderwijs gemotiveerd worden om te groeien en het beste uit zichzelf te halen. Wij stimuleren onze leerlingen met een open blik naar de wereld te kijken en kritisch te denken, zowel binnen als buiten de school. Zo krijgen onze leerlingen meer dan een diploma!
 

De RGO heeft ambitieuze plannen die zijn vastgelegd in ons strategisch beleidsplan, de bruisende school. Wij zijn op zoek naar docenten die zich in deze visie kunnen vinden, en samen met ons willen werken aan de realisatie. Wij geloven dat we, door uitvoering te geven aan onze plannen, recht doen aan de veranderende onderwijsbehoefte van onze leerlingen.

De RGO bestaat uit 2 locaties: RGO College voor vwo | havo | mavo | isk en RGO Beroepscampus voor vmbo. Voor RGO College zijn op op naar zoek naar een 
 
 

enthousiaste tweedegraads docenten Frans 
0,6 ca - 1,0 fte

 

Je geeft les aan leerlingen uit diverse klassen en niveaus. Je staat open voor de veranderende rol van de docent van kennisdrager naar die van  kennisdrager/begeleider/coach/mentor. Belangrijk voor ons is dat je een groot hart hebt voor leerlingen en plezier beleeft in de omgang met hen. Het opbouwen van een band is daarbij vanzelfsprekend.  


Michelle Janssen, docent Frans: 
‘Ik vind het leuk om de wereld van leerlingen te verbreden 
in cultuur en taal opzicht.’  
 

Sectie Frans
Je werkt in een gedreven, jonge sectie van 4 docenten, met oog en zorg voor elkaar. Hierin is ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Je hebt hart voor het vak en je weet jouw enthousiasme op een eigentijdse manier over te brengen, waardoor je aansluiting vindt bij onze leerlingen. 
 

Elk jaar organiseren we een excursie naar Lille en een 24-uurs reis naar Parijs. Ook zijn we voornemens een taaldorp te starten. Ook de ‘Dag van de Franse taal’ wordt elk jaar uitbundig gevierd. Je geeft les aan de leerlingen in het tweedegraads gebied. 
 

Frans is op de RGO voornamelijk een 3-uurs vak. Iedere leerling heeft de beschikking over een device. In de onderbouw wordt gewerkt met Libre Service Junior en met veel eigen materiaal. In de bovenbouw werken wij met eigen materiaal. We werken veel met onze leerlingen in de Google-omgeving.
 

Kennis ván en ervaring mét genoemde methoden is een pré. Wij vinden het echter nog belangrijker dat je bereid bent jezelf te verdiepen in onze manier van werken. Je ontvangt een Chromebook van de school in bruikleen.
 

Functie
De ingangsdatum is 1 augustus 2023. We zoeken twee docenten: één ter vervanging van een zwangere collega en één in de reguliere formatie. 
 

Voor deze functie ben je in het bezit van een tweedegraads lesbevoegdheid of je bent een gevorderde student. Zij-instromers worden eveneens uitgenodigd te solliciteren.
 

Er zijn mogelijkheden om in een (verkort) deeltijdtraject de tweedegraads lesbevoegdheid te behalen. Wij gaan daar graag over in gesprek met je.
 


Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden zijn vastgelegd in de CAO VO. Onze reiskostenregeling woon-werkverkeer wijkt daar positief vanaf. De RGO biedt ruime aanvullende arbeidsvoorwaarden, zoals een cafetariaregeling voor uitruil van de reiskosten, een fietsregeling en een sportvergoeding. 


In de CAO VO is een individueel keuzebudget van 90 klokuren per jaar (op basis van fulltime dienstverband) opgenomen, die je kunt inzetten voor les,- of taakvermindering. In aanvulling hierop heeft de RGO eigen beleid om deze uren deels als snipperdagen te gebruiken of deze een aantal jaren te sparen en vervolgens gedurende een schooljaar één dag per week lesvrij te zijn. 

De inschaling van de functie is afhankelijk van opleiding en ervaring.
 

Geïnteresseerd?
Mevrouw Wilma van Donk, directeur RGO College, vertelt je graag meer over de vacatures en over onze school. Haar nummer is 06 11 03 69 88. Je kunt haar op werkdagen het beste bereiken tussen 16.00 uur en 17.00 uur. 


Solliciteren
Solliciteren kan uitsluitend per e-mail. E-mail je brief inclusief curriculum vitae vóór 15 juni  2023 aan Floor Kik-Heerebout, HR adviseur RGO, op het adres: sollicitaties@rgomiddelharnis.nl. Graag tot ziens!