vestigingen Werken bij de RGO

Groep 8 - Brugklassers vertellen

Brugklassers vertellen


Deze brugklassers wisten het al vanaf de basisschool. “Deze school wordt het gewoon”. Hier kun je naast je gewone vakken leren en werken met je handen en dat maakt school leuk en leerzaam. Als je ziet hoe gezellig het hier is en hoeveel uren je per week bezig bent op de praktijkafdelingen, daar kan geen andere school tegenop! Je gaat vanaf de eerste dag al gelijk aan de slag op de praktijkafdelingen waar je kan werken met je handen en maak je kennis met verschillende beroepen. Daarna mag je zelf kiezen wat je het leukst vind om te doen. “Het eerste jaar is zo snel gegaan en het was echt super leuk”, verklaren de leerlingen.

Als je ziet hoe aardig de docenten en leerlingen zijn dan voel je je hier gewoon op je gemak. Bij het profiel GROEN bijvoorbeeld hebben we echt een leuk jaar achter de rug. Je kunt hier werken met dieren en als je graag iets met landbouw wilt doen dan ben je hier gewoon op het juiste adres, aldus Jelle en Bart. “En wat dacht je dan van de technische praktijkafdelingen”, zegt Ryan. “Daar leer je echt heel veel en mag je zoveel dingen doen dat je gewoon tijd tekort komt”. Joey, Laura en Indy voelen zich helemaal thuis bij het profiel  Horeca, Bakkerij en Recreatie, want hier maak je zoveel lekkere dingen en leer je nieuwe gerechten maken waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Het spannendste moment is altijd het proeven van je eigen gemaakte gerechten! Het profiel Bouwen, Wonen en Interieur is voor Eva hét profiel waar ze voor kiest. Zij wil meubelmaakster worden en dan is ze hier helemaal op haar plek. Maar er zijn nog meer profielen waar je voor kunt kiezen. Op onze RGO vmbo website komen alle profielen die we aanbieden aan bod. Kijk daar gerust eens naar en wil je het in het echt meemaken? Dan is een bezoek op de Open Dag en tijdens onze doe-middagen zeker een bezoek waard!

Als laatste willen deze leerlingen nog graag een tip meegeven aan de toekomstige brugklassers. “Maak van je schooltijd een leuke tijd en wees gewoon jezelf”. Naar een nieuwe school gaan is altijd spannend, maar als je hier bent dan zal je merken dat er heel veel aardige mensen om je heen zijn en dan ga je graag naar school. Wij hebben een goede keuze gemaakt en dat kan jij ook! Kom naar de RGO vmbo en je zult zien dat ook jij een leuke schooltijd tegemoet gaat!

Leerlingen: Jelle, Bart, Ryan, Joey, Laura en Indy