vestigingen Werken bij de RGO

Goed onderwijs

Goed onderwijs voor alle niveaus op 3 locaties


De RGO is al jarenlang dé school waar leerlingen terecht kunnen voor goed openbaar onderwijs op vwo-, havo-, mavo- en vmbo-niveau.

We zijn een moderne en toekomstgerichte school. Zowel wat betreft lesinhoud en projecten als met de inzet van moderne digitale middelen. Ook de onderwijsondersteuning op de RGO is goed geregeld! Dat horen we vaak en daar zijn we trots op, want ook dát is kenmerkend voor de kwaliteit van ons onderwijs.

We zijn een actieve school; we organiseren veel buitenschoolse activiteiten en doen ieder jaar mee aan landelijke wedstrijden voor diverse vakken.

Uiteindelijk geven we je op de RGO meer mee dan een diploma alleen.

Je groeit op de RGO


Leerlingen die kiezen voor de RGO, kiezen voor een school voor goed openbaar onderwijs tot op het hoogste niveau. Een school waar leerlingen les krijgen in een veilige omgeving, waar we respect voor elkaar heel belangrijk vinden en we onze leerlingen met onze diversiteit aan vakken, projecten en buitenschoolse activiteiten opleiden tot wereldburgers. We zijn modern en toekomstgericht in lesinhoud en projecten. In onze lessen gebruiken we moderne middelen, We kennen onze leerlingen goed en leerlingen kennen elkaar. Leerlingen van alle niveaus vinden bij ons de juiste plek, een plek die past bij zijn/haar niveau.

Beroepsprofielen


In al onze beroepsprofielen kun je terecht met een basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en gemengde leerweg. Ook leerlingen met ondersteunende onderwijsbehoeften zijn bij ons van harte welkom. Bij ons kun jij je talent verder ontwikkelen en aan je toekomst bouwen.


De 8 beroepsprofielen zijn:

Bouwen, wonen & interieur (BWI) 
Geïnteresseerd in timmeren, infrastructuur, metselen, schilderen, meubelmakerij en CAD tekenen? Hier leer je het vakmanschap en bouw je aan je toekomst met goede doorstroommogelijkheden. 

Dienstverlening & Producten (D&P) 
Een verbluffend veelzijdig profiel! Hier leer je alle vaardigheden: digitaal ontwerpen, 3D tekenen, communiceren, presenteren én het organiseren van activiteiten. In dit profiel ben je creatief en maak je nieuwe producten. Knutselen, schilderen, tekenen? Het hoort er allemaal bij! 

Economie & Ondernemen (E&O) 
Maak je eigen marketing en communicatieplan. Als een accountant zorg je ervoor dat je boekhouding op orde is en weet je jouw slimme handelsstrategieën zo in te zetten dat klanten niet meer om je heen kunnen. In dit profiel draait het om handel en gedreven ondernemerschap waarbij je de fijne kneepjes van het vak leert. 

Produceren, Installeren & Energie (PIE) 
Ben jij geïnteresseerd in lassen, solderen, metaaltechniek, installatietechniek of elektrotechniek, maar ook in 3D tekenen, 3D printen en lasersnijden? Hier werk je aan je carrière in de techniek. Dit profiel sluit aan bij de eilandelijke ambitie en de vraag naar technische vakmensen. 

Zorg & Welzijn (Z&W) 
Met de verzorging die jij geeft kun je bijvoorbeeld werken in een ziekenhuis, een apotheek of verzorgingstehuis. Met je sportieve instelling help je andere gezond te houden en geef je advies over voeding en gezondheidsvoorlichting. Jij weet wat uiterlijke verzorging is en als kapster of schoonheidsspecialiste kun je trots zeggen: “Wat ben je mooi!”. 

Groen (GR) 
Je leert hier de beste verzorging te geven aan planten en dieren, maar ook om groenten te verbouwen en daar lekkere producten mee te maken. Ook teel je (perk)planten in de kas of ben je aan het werk in de schooltuin. Kortom alle onderdelen van ‘Groen’ komen aan bod. De goene wereld begint bij jou! 

Horeca en Bakkerij & Recreatie (HBR) 
Ben je thuis enthousiast in de keuken en help je regelmatig mee bij het maken van lekkernijen? Kom dan kennismaken met de wereld van horeca, bakkerij, gastheerschap en recreatie. 

Mobiliteit & Transport (M&T) 
In deze werkplaats staat het vol met auto’s en motoren. Hier kun je sleutelen, uitdeuken en repareren als een echte monteur en ontdek je de elektronische snufjes van elektromotoren. Wil je vrachtwagenchauffeur worden? Laad dan de vrachtwagen. Alles komt hier aan bod: van het repareren van een fiets, brommer of auto tot aan een vrachtwagen of landbouwmachine.

Speciale route: Paardenklas


Ben je gek op paarden en wil je hierover alles leren? Doe dan twee uur per week mee met de paardenklas! Tijdens de paardenklas leer je alles over de verzorging, gezondheid en het gedrag van paarden en hoe je daarmee omgaat. Daarnaast heb je de mogelijkheid om in de vier jaar dat je bij ons op school zit het Ruiterbewijs te behalen. Met het Ruiterbewijs ben je WA-verzekerd als je buiten gaat rijden.
Iedereen kan en mag aan de paardenklas meedoen, het maakt niet uit welk niveau je hebt.
Ook als je nog nooit op een paard gereden hebt, ben je welkom. Het enige wat je nodig hebt is een eigen cap, rijbroek en rijlaarzen. In klas 1 volg je de paardenklas een keer per week tijdens de praktijklessen PPO (Praktische Profiel Oriëntatie). Vanaf klas 2 kun je de paardenklas volgen naast het normale rooster. De paardenklas is voor klas 1 gratis. Vanaf klas 2 wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd.

Skills Talents


Onze leerlingen behalen elk jaar op de ‘Skills Talents’ vele prijzen, dit zijn landelijke vakwedstrijden voor vmbo’ers. Ook jij kunt hier je talent laten zien en misschien word je, net als vele leerlingen van ons, Nederlands kampioen van een profiel!

Beroepscampus


RGO, CSG Prins Maurits en Albeda werken samen aan de bouw van de Beroepscampus aan de Langeweg in Middelharnis (1e paal november 2019). Daar zorgen we vanaf 2020 voor een breed aanbod van kwalitatief hoogwaardig beroepsgericht onderwijs. 

De Beroepscampus heeft als grote meerwaarde dat de keuzemogelijkheden voor alle vmbo-leerlingen wordt uitgebreid. Je kunt kiezen uit 8 beroepsprofielen. Dankzij een intensieve samenwerking met het mbo, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties kun je hier een mooie doorlopende opleiding volgen en in de nabije toekomst een goede baan vinden op het eiland. 

Beroepscampus in het kort: 
  • Maar liefst 8 beroepsprofielen 
  • Doorlopende leerlijnen van vmbo tot mbo 
  • Samenwerking met het bedrijfsleven 
  • Ruimte voor start ups 
  • Carrière in de regio

Goed bereikbaar


De bus stopt voor de deur van de RGO. Vanuit de meeste dorpen in de regio zijn de leerlingen met de bus binnen 30 minuten op school. Het kaartje hieronder geeft aan hoe lang de reistijd is.

Lijkt het je leuk om kennis te maken met de RGO?De RGO vmbo organiseert elk schooljaar voor leerlingen van groep 8 zogenaamde doemiddagen. Ook ben je (samen met je ouders) van harte welkom op onze informatieavonden en op de Open Dag.