BeroepsprofielHoreca, Bakkerij & Recreatie

Beroepscampus

Horeca, Bakkerij & Recreatie

Een beroep dat nooit zal verdwijnen. Durf jij het aan?
In het profiel ‘Horeca Bakkerij en Recreatie’ (HBR) ben je aan het werk in een hele grote keuken. Het leer je het dagelijkse brood te bakken, maar ook om je culinair uit te leven om de lekkerste taartjes te bakken en maaltijden te bereiden. Deze maaltijden worden ook echt in het restaurant geserveerd aan de gasten. Hier leer je goed gastheerschap! Leerlingen uit dit profiel scoren al meerdere jaren op rij hoge ogen op het Nederlands kampioenschap Skills Talents. We zijn trots op deze nationale kampioenen! Een bewijs dat dit profiel veel in huis heeft en jou inspireert om het vakmanschap te leren.   

Leerweg die bij je past 
In dit profiel volg je naast je algemeen vormend onderwijs (AVO-vakken) vele uren per week praktijklessen op onze professionele praktijkafdeling. Je volgt op jouw niveau een profielmodule en keuzevak. Na het vmbo kun je een leerroute kiezen om verder door te groeien in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo) en vervolgens in het bedrijfsleven.  

Profielmodules

Profielmodulen basis- en kaderberoepsgerichte leerweg 

  • Gastheerschap
  • Bakkerij
  • Keuken
  • Recreatie

De profielmodulen gemengde leerweg

  • Gastheerschap
  • Keuken

Leerroutes

  • Horeca
  • Catering
  • Zorginstellingen
  • Recreatiebedrijven
  • Bakker
  • Banketbakker

Keuzevak

Er zijn veel keuzevakken (zie hieronder). De school bepaalt welke keuzevakken worden aangeboden.
  • Gastheerspecialisatie 
  • Bijzondere keuken
  • Recreatie
  • Brood- en banketspecialisatie 
  • Traiteur 
  • Facilitaire dienstverlening, beheer en onderhoud 
  • Evenementen 
  • Patisserie
  • Keukenspecialisatie 
  • Evenementen
  • Ondersteuning bij sport- en bewegingsactiviteiten