ActiviteitenLeerjaar 2

Beroepscampus

Beroepenmarkt

Je weet al een beetje welk profiel het beste bij jouw past! Maar weet jij ook welke beroepen bij je profiel mogelijk zijn? Om daarachter te komen wordt elk jaar in februari een beroepenmarkt georganiseerd. Dan komen alle beroepen langs die passen bij jouw profiel en kun je vragen stellen aan mensen die al jaren in een bepaalde bedrijfstak werkzaam zijn. Dus wil je weten voor welk beroep jij straks opgeleid kunt worden? Dan is de beroepenmarkt zeker de moeite waard!

Beroepscampus

PPO-lessen

(Praktische Profiel Oriëntatie) In klas 1 heb je verschillende PPO-lessen gevolgd en dit jaar ga je aan de slag in het profiel dat jij hebt gekozen. Dit betekent dat je nog meer gaat leren in een echte beroepssituatie, waarbij jij je praktijklessen volgt die in het teken staat van een bepaald beroep. Zo kun je je nog beter oriënteren om aan het eind van klas 2 te beslissen of je in dit profiel examen wilt doen. (gehele jaar door)

Beroepscampus

Burgerschapsstage

Het schooljaar gaat voor jou van start met een burgerschapsstage. Dat betekent dat je een aantal verplichte uren als vrijwilliger mee gaat helpen in een organisatie of instelling. Je mag zelf kiezen waar jij je burgerschapsstage gaat lopen. Waar zet jij je voor in? (september)

Beroepscampus

Cultuurochtend

Rond de maanden februari-maart heb je een cultuurochtend. Op deze ochtend volg je géén gewone lessen. Deze staat geheel in het teken van cultuur. Je doet dan mee aan diverse leuke workshops.

Beroepscampus

Doemiddag

Misschien heb jij ook wel eens één van onze doemiddagen bezocht. Daarin mocht je met een les meedraaien op één van onze praktijk afdelingen. Nu mag ook jij meehelpen om de doemiddag tot een succes te maken en kun je aan de nieuwkomers vertellen wat er zo leuk is aan een bepaalde praktijkafdeling waar jij lessen volgt. Vraag aan je docent/mentor naar de mogelijkheden. (nov-dec-jan)

Beroepscampus

Paarse vrijdag

Iedereen is anders en heeft het recht om zichzelf te kunnen zijn! Paarse vrijdag is de dag waarop hier aandacht aan wordt besteed. Door middel van leuke workshops ben je actief bezig en en iedereen zal na deze dag geheel anders en op positieve wijze tegen diversiteit aankijken. (november)

Beroepscampus

Kanjertraining

Samen met je klasgenoten en je mentor leer je hoe je respectvol met elkaar omgaat. Je leert de kanjerregels en houd je daar aan. Samen voer je leuke, maar ook leerzame, activiteiten uit die in het teken staan van deze kanjertrainingen. (gehele jaar door)

College

Studie- en beroepenbeurs

In de maand februari wordt er zowel in de aula van de RGO als in die van de PM een grote beurs voor vmbo/mavo 2, havo 4 en vwo 5 georganiseerd. 

Ongeveer 50 op Flakkee gevestigde bedrijven, mbo-instellingen, maar ook hbo-instellingen en universiteiten presenteren zich daar om informatie te verstrekken en veel vragen te beantwoorden over leuke stageplekken, beroepen en de bijbehorende vervolgkeuze. Voor onze leerlingen een prima mogelijkheid om dicht bij huis veel informatie te verzamelen.

College

Kangoeroewedstrijd

De Wiskunde Kangoeroe, ook wel gewoon Kangoeroe of W4 Kangoeroe genoemd, is een reken- en wiskundewedstrijd voor PO- en VO-scholen. Hij wordt jaarlijks georganiseerd in vele landen en regio's. Leerlingen kunnen in Nederland vanaf groep 3 van de basisschool deelnemen. Er zijn vijf verschillende niveaus. De RGO doet ieder jaar mee aan deze internationale wiskundewedstrijd.

College

Vertaalwedstrijd ‘Juvenes Translatores’

Kennis van vreemde talen brengt mensen dichter bij elkaar en wekt begrip voor andere culturen. Deze wedstrijd wordt al 7 jaar georganiseerd. Leerlingen van maar liefst 751 scholen uit alle Europese lidstaten werken tegelijkertijd aan hun vertaling. Ze mogen zelf de bron- en doeltaal kiezen en krijgen 2 uur de tijd om een zo goed mogelijke vertaling te schrijven.

College

Projectdagen Europa

In november gaan de tweede klassen drie dagen aan de slag met het project Europa.

Drie dagen bezig zijn met Europa zorgt voor bewustwording. In het schooljaar 2016/2017 gingen de leerlingen van vmbo/mavo naar de Rotterdamse havens en het EIC. Het was geweldig om van dichtbij te zien hoe geautomatiseerd er in de havens wordt gewerkt. ’s Middags waren ze te gast bij de RDM. De leerlingen van havo-2 hebben een bezoek gebracht aan Den Haag, waar zij in het Omniversum naar een film van de Tweede Wereldoorlog hebben gekeken en Space Expo hebben bezocht. De leerlingen van vwo-2 heeft het Vredespaleis van de binnenkant mogen bekijken en ook zij zijn in Noordwijk naar Space Expo geweest. De ruimtecapsule van de Nederlandse astronaut Andre Kuipers was van dichtbij te bewonderen. Tijdens deze dagen waren er verscheidene gastsprekers uitgenodigd op de RGO.  Voor het vmbo en mavo waren er twee oorlogsveteranen te gast. Zij vertelden hoe zij hun steentje bijdragen aan de vrede.  Ook een afgevaardigde van de jeugdraad heeft in vwo-2 verteld over Europese zaken. In het vwo was een gastspreker van Buitenlandse zaken. Tijdens de overige lesuren hebben de vakdocenten binnen hun vak gewerkt over Europa. De vakken Nederlands, aardrijkskunde, natuurkunde, biologie, geschiedenis, moderne vreemde talen, beeldende vorming en gymnastiek kwamen voorbij.

Geweldig om te zien hoe docenten en leerlingen ieder op hun eigen wijze intensief bezig waren met Europa.

College

Projectdagen wetenschapsoriëntatie

WON staat voor Wetenschapsoriëntatie Nederland. Tijdens de WON-dagen voor vwo maak je kennis met verschillende soorten wetenschap. Tijdens deze dagen willen we leerlingen uitdagen om een onderzoekende en kritische houding aan te nemen. Daarnaast willen we ervoor zorgen om niet alles zomaar voor waar te nemen.

Tijdens de won-dagen leer je hoe je een onderzoek opzet naar een onderwerp wat jullie zelf interessant vinden. Zo zijn er de afgelopen jaren onderzoeken uitgevoerd naar het verduurzamen van het schoolgebouw en of gras op Mars kan groeien. Met deze onderzoeken valt de RGO regelmatig in de prijzen bij de landelijke WON-manifestatie. Hier presenteren leerlingen uit alle regio's een uitgevoerd onderzoek voor een jury.