ActiviteitenLeerjaar 3

College

Excursies

In het derde leerjaar staan er verschillende excursies gepland. Afhankelijk van het niveau en de lessen die de leerlingen volgen, kan je denken aan een excursie naar Limburg, Lille of Aken of een dagreis naar Engeland. 

Beroepscampus

Gastlessen ondernemers

In de Beroepscampus werken we veel met lokale ondernemers samen. We zijn dan ook heel blij dat zij regelmatig gastlessen geven aan onze leerlingen. Want waar leer je het beter, dan in de praktijk!

Paarse vrijdag

Bij de RGO zijn leerlingen gelijk, maar niet hetzelfde. Kenmerkend voor onze school zijn respect, tolerantie en diversiteit. Iedereen is anders en heeft het recht om zichzelf te kunnen zijn. Paarse vrijdag is de dag waarop hier op school aandacht aan wordt besteed. 

Beroepscampus

Doemiddag

Misschien heb jij ook wel eens een van onze doemiddagen bezocht. Daarin mocht je met een les meedraaien op een van onze praktijk afdelingen. Nu mag ook jij meehelpen om de doemiddag tot een succes te maken en kun je aan de nieuwkomers vertellen wat er zo leuk is aan een bepaalde praktijkafdeling waar jij lessen volgt. Vraag je docent/mentor naar de mogelijkheden.

College

Verkeersveiligheid

Op de fiets, lopend of met de bus naar school? Iedereen krijgt te maken met verkeer. Daarom is het belangrijk dat we met z’n allen op een veilige manier aan het verkeer kunnen deelnemen. Bij de RGO is aandacht voor verkeersveiligheid. Jij en je klas nemen actief deel aan een leuke en leerzame workshops.  

Beroepscampus

Excursie

Het profiel waarin jij actief bent, organiseert een leerzame excursie. Ieder profiel doet dat op eigen wijze. Even geen les op school, maar een kijkje nemen achter de schermen van een organisatie of bedrijf waar jij straks misschien wel aan de slag gaat!

Beroepscampus

VO-dagen

Je hebt het vast wel meegemaakt toen je zelf nog in groep 8 zat, de VO-dagen! In de maand november komen op de donderdag en vrijdag vele basisscholen uit de regio langs om eens een kijkje te nemen op onze school. Op deze dagen zijn er per profiel leuke workshops waar de groep 8-leerlingen actief aan deelnemen. Met jouw hulp en inzet worden deze dagen een groot succes!

Beroepscampus

MBO-markt

Je bent al lekker op weg in je profiel om het vakmanschap te leren. Het duurt nog even, maar toch is het nu tijd om je te oriënteren op je vervolgopleiding. Welke mbo- opleiding ga jij straks volgen? Er is zoveel mogelijk met je vmbo-diploma! Daarom wordt er elk jaar in januari een mbo-markt georganiseerd op de RGO waar alle vertegenwoordigers van mbo-opleidingen met uitnodigende stands bij elkaar komen. Zo kan jij op je gemak rondkijken bij een mbo-opleidingen en vragen stellen. Hoe makkelijk kan het kiezen van een mbo opleiding zijn!

Beroepscampus

Cultuurmiddag

Rond de maanden maart-april heb je een cultuurmiddag. Op deze ochtend volg je géén gewone lessen. Deze staat geheel in het teken van cultuur. Je doet dan mee aan diverse leuke workshops.

Beroepscampus

Stage

In de maand mei loop je stage bij een bedrijf naar keuze dat met jouw profiel of je toekomstig beroep te maken heeft. Zo kun je ervaren hoe het er in het bedrijfsleven aan toe gaat. Dat betekent dat je 10 werkdagen achter elkaar op het bedrijf actief meewerkt. Het is jouw taak om op tijd op het bedrijf aanwezig te zijn en op sociale wijze te laten zien dat je kunt samenwerken. Je schrijft elke dag een verslag van je werkdag en je maakt daar een mooi portfolio van dat meetelt voor je examen. 

Beroepscampus

Werkweek

Het schooljaar zit er bijna op. Je gaat met je klas op werkweek naar de Ardennen, Maastricht of Heemskerk. In die week zijn er veel leuke activiteiten. Een ding is zeker: deze werkweek is een week om nooit te vergeten!

RGO Musical

Geef jij je op voor de musicalgroep? Onder professionele begeleiding van spel-, zang- en dansdocenten werken leerlingen aan een grote musical die eind van het jaar groots wordt opgevoerd in de aula van RGO College. Tijdens deze musicallessen wordt er alles aan gedaan om elke speler te laten stralen op het podium. Van brugklasser tot en met eindexamenleerling; alle leerlingen mogen meedoen. Ook aan het decor, de kostuums en de techniek werken leerlingen mee. Plezier staat voorop en het eindresultaat mag er elk jaar weer zijn!

College

Werkweken

In de bovenbouw (v3, m3, h4 en a5) organiseren we voor de leerlingen onvergetelijke meerdaagse reizen naar een stad in Europa. In zo’n week vol taal, cultuur en vooral ook veel plezier maken de leerlingen kennis met deze wereldsteden. Vrijwel alle eindexamenleerlingen noemen de buitenlandse reizen het hoogtepunt van hun schooltijd op de RGO. De werkweken zijn een onderdeel van het totale lesprogramma.

College

Projectdagen wetenschapsoriëntatie

WON staat voor Wetenschapsoriëntatie Nederland. Tijdens de WON-dagen voor vwo maak je kennis met verschillende soorten wetenschap. Tijdens deze dagen willen we leerlingen uitdagen om een onderzoekende en kritische houding aan te nemen. Daarnaast willen we ervoor zorgen om niet alles zomaar voor waar te nemen.

Tijdens de won-dagen leer je hoe je een onderzoek opzet naar een onderwerp wat jullie zelf interessant vinden. Zo zijn er de afgelopen jaren onderzoeken uitgevoerd naar het verduurzamen van het schoolgebouw en of gras op Mars kan groeien. Met deze onderzoeken valt de RGO regelmatig in de prijzen bij de landelijke WON-manifestatie. Hier presenteren leerlingen uit alle regio's een uitgevoerd onderzoek voor een jury.

Sportdag

Voor ieder leerjaar zijn er sportdagen. We maken op de RGO gebruik van de sportvelden, de atletiekbaan, maar ook van de locaties aan het water, zoals het strand aan de Grevelingendam en bij Ouddorp. Leerlingen kunnen vaak op zo’n dag inschrijven voor diverse activiteiten. Naast de sportdagen organiseert de LO-sectie ook regelmatig sportclinics. Een paar voorbeelden hiervan uit de afgelopen jaren: abseilen, golfsurfen, kickboksen en wakeboarden. 

College

Uitwisseling met Europese leerlingen; verruim je blik!

RGO College heeft een Erasmus+ accreditatie, een EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa. Hiermee maken we uitwisselingen met andere scholen binnen Europa mogelijk. Dat betekent dat een groep leerlingen van de RGO naar het buitenland afreist en leeftijdsgenoten op een buitenlandse school ontmoet. Tijdens deze reis worden de leerlingen ondergedompeld in een heel andere leefwereld. Dit zorgt gegarandeerd voor een unieke ervaring, een belevenis om nooit te vergeten! Er ontstaan vaak ook heel hechte vriendschappen. Op een later moment brengen de buitenlandse jongeren een bezoek aan Middelharnis en verblijven dan op hun beurt ook bij gastgezinnen. Wellicht bij jullie?

College

Vertaalwedstrijd

Kennis van vreemde talen brengt mensen dichter bij elkaar en wekt begrip voor andere culturen. Deze wedstrijd wordt al 7 jaar georganiseerd. Leerlingen van maar liefst 751 scholen uit alle Europese lidstaten werken tegelijkertijd aan hun vertaling. Ze mogen zelf de bron- en doeltaal kiezen en krijgen 2 uur de tijd om een zo goed mogelijke vertaling te schrijven.