ActiviteitenLeerjaar 3

Beroepscampus

Werkweek

Het schooljaar zit er bijna op! Je gaat met je klas op werkweek naar de Ardennen, Maastricht of Terschelling. In die week neem je deel aan diverse activiteiten die bijzonder leuk zijn om te doen! Meer verklappen we niet, maar een ding is zeker. Deze werkweek is een week om nooit te vergeten!

Beroepscampus

Stage

In de maand mei ga je stage lopen bij een bedrijf naar keuze dat met jouw profiel of je toekomstig beroep te maken heeft. Zo kun je ervaren hoe het in het bedrijfsleven aan toe gaat. Dat betekent dat je 10 werkdagen achter elkaar op het bedrijf actief meewerkt tijdens de openingstijden die het bedrijf hanteert. Het is jouw taak om op tijd op het bedrijf aanwezig te zijn en op sociale wijze te laten zien dat je kunt samenwerken. Je schrijft elke dag een verslag van je werkdag en je maakt daar een mooi portfolio van dat meetelt voor je examen. (mei)

Beroepscampus

MBO-markt

Je bent al lekker op weg in je profiel om het vakmanschap te leren. Het duurt nog even, maar toch is het nu tijd om je te oriënteren op je vervolgopleiding. Welke mbo- opleiding ga jij straks volgen? Er is zoveel mogelijk met je vmbo-diploma! Daarom wordt er elk jaar in januari een mbo-markt georganiseerd op de RGO waar alle vertegenwoordigers van mbo-opleidingen met uitnodigende stands bij elkaar komen. Zo kan jij op je gemak rondkijken bij een mbo-opleidingen en vragen stellen. Hoe makkelijk kan het kiezen van een mbo opleiding zijn!

Beroepscampus

VO-dagen

Je hebt het vast wel meegemaakt toen je zelf nog in groep 8 zat, de VO-dagen! In de maand november komen op de donderdag en vrijdag vele basisscholen uit de regio langs om eens een kijkje te nemen op onze school. Op deze dagen zijn er per profiel leuke workshops waar de groep 8-leerlingen actief aan deelnemen. Met jouw hulp en inzet worden deze dagen een groot succes!

Beroepscampus

Excursie

Het profiel waarin jij actief bent organiseert een leerzame excursie. Ieder profiel doet dat op eigen wijze. Even geen les op school, maar een kijkje nemen achter de schermen van een organisatie of bedrijf waar jij straks misschien wel aan de slag gaat!

Beroepscampus

Doemiddag

Misschien heb jij ook wel eens één van onze doemiddagen bezocht. Daarin mocht je met een les meedraaien op één van onze praktijk afdelingen. Nu mag ook jij meehelpen om de doemiddag tot een succes te maken en kun je aan de nieuwkomers vertellen wat er zo leuk is aan een bepaalde praktijkafdeling waar jij lessen volgt. Vraag aan je docent/mentor naar de mogelijkheden. (nov-dec-jan)

Beroepscampus

Paarse vrijdag

Iedereen is anders en heeft het recht om zichzelf te kunnen zijn! Paarse vrijdag is de dag waarop hier aandacht aan wordt besteed. Door middel van leuke workshops ben je actief bezig en en iedereen zal na deze dag geheel anders en op positieve wijze tegen diversiteit aankijken. (november)

College

Vertaalwedstrijd ‘Juvenes Translatores’

Kennis van vreemde talen brengt mensen dichter bij elkaar en wekt begrip voor andere culturen. Deze wedstrijd wordt al 7 jaar georganiseerd. Leerlingen van maar liefst 751 scholen uit alle Europese lidstaten werken tegelijkertijd aan hun vertaling. Ze mogen zelf de bron- en doeltaal kiezen en krijgen 2 uur de tijd om een zo goed mogelijke vertaling te schrijven.

College

Werkweken

In de bovenbouw (v3, m3, h4 en a5) organiseren we voor de leerlingen onvergetelijke meerdaagse reizen naar een stad in Europa. In zo’n week vol taal, cultuur en vooral ook veel plezier maken de leerlingen kennis met deze wereldsteden. Vrijwel alle eindexamenleerlingen noemen de buitenlandse reizen het hoogtepunt van hun schooltijd op de RGO. De werkweken zijn een onderdeel van het totale lesprogramma.

College

Excursie Beeld en Geluid

Voor leerlingen uit vmbo en mavo 3. Elk jaar wordt er een excursie georganiseerd waarbij de leerlingen aan de volgende onderdelen deelnemen:

Workshop soap
Tijdens deze drie uur durende workshop maken de leerlingen in teams een cliffhanger, oftewel een spannende uitsmijter van een dagelijkse soap. De leerlingen produceren zelf hun storyboard, acteren, filmen en monteren en dat levert vaak verrassende resultaten op. Voor deze opdracht krijgen de leerlingen een cijfer.

Groepsbezoek experience
De leerlingen brengen een bezoek aan een multimediale attractie: de Beeld en Geluid experience. In dit bezoek ervaren de leerlingen de wereld van de media zowel in de spotlight als achter de schermen. Ze kunnen er aan de slag als regisseur, cameraman of presentator. Ze kunnen een screentest doen of een rolletje in een soap spelen.

Over Beeld en Geluid
Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid beheert het grootste audiovisuele archief van Nederland. Meer dan 700.000 uur radio-, film- en televisiegeschiedenis wordt er geconserveerd, gedigitaliseerd en toegankelijk gemaakt voor het grote publiek. Voor leerlingen en studenten ontwikkelt Beeld en Geluid educatieve programma's en online producten. Bij de ontwikkeling van de educatieve programma's wordt samengewerkt met onder meer Schooltv, NOS en NPS.

College

Uitwisseling Denemarken

In het kader van internationalisering logeren leerlingen Randesgades Skole uit Denemarken 1 week bij gastgezinnen van de RGO. In mei gaan onze havo 3 leerlingen naar Denemarken voor een tegenbezoek.

College

Euroscola Straatsburg voor h3, a3, h4/5 en a4/5/6

Leerlingen uit de bovenbouw van de RGO brengen een bezoek aan het Europees Parlement in het kader van Euroscola. Gedurende een dag praten de leerlingen met andere leerlingen uit 20 Europese landen over diverse actuele problemen binnen Europa. Zo kwamen ondermeer het vluchtelingenprobleem, werkgelegenheid en klimaat aan de orde.

College

Projectdagen wetenschapsoriëntatie

WON staat voor Wetenschapsoriëntatie Nederland. Tijdens de WON-dagen voor vwo maak je kennis met verschillende soorten wetenschap. Tijdens deze dagen willen we leerlingen uitdagen om een onderzoekende en kritische houding aan te nemen. Daarnaast willen we ervoor zorgen om niet alles zomaar voor waar te nemen.

Tijdens de won-dagen leer je hoe je een onderzoek opzet naar een onderwerp wat jullie zelf interessant vinden. Zo zijn er de afgelopen jaren onderzoeken uitgevoerd naar het verduurzamen van het schoolgebouw en of gras op Mars kan groeien. Met deze onderzoeken valt de RGO regelmatig in de prijzen bij de landelijke WON-manifestatie. Hier presenteren leerlingen uit alle regio's een uitgevoerd onderzoek voor een jury.

x