RGOBeroepscampus

Beroepscampus

Beroepscampus

Op Goeree-Overflakkee is op de grens tussen Middelharnis en Sommelsdijk een prachtige nieuwe school gebouwd, die je gezien móet hebben. We weten zeker dat je daarna zult denken: daar wil ik naar school! In de Beroepscampus werken meerdere partijen samen en krijg je op hoog niveau praktijkonderwijs; van vmbo tot en met mbo. 

Beroepscampus

Vmbo: theorie én praktijk vanaf de eerste schooldag

Als je kiest voor het vmbo bij de RGO, dan krijg je al vanaf de eerste dag praktijklessen op de Beroepscampus. Leren doe je vooral door dingen te doen en te ontdekken. In de onderbouw (klas 1 en 2) vindt beroepsoriëntatie plaats, het zogenaamde PPO. Je maakt dan kennis met een breed aanbod van alle profielen waarvoor je in klas 3 moet gaan kiezen. Leerlingen die al in klas 2 weten welk profiel ze kiezen, kunnen dan voor een verdieping van dat profiel kiezen.

In al onze beroepsprofielen kun je terecht met een basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte en gemengde leerweg. Ook leerlingen met ondersteunende onderwijsbehoeften zijn bij ons van harte welkom. Je zult je snel op je gemak voelen; daar werken we samen met je mentor keihard aan. We bieden structuur en houden van orde, rust en duidelijkheid. Bij ons kun jij je talent ontwikkelen en aan jouw toekomst bouwen. We zijn trots op onze vmbo'ers en op de fantastische mogelijkheden die we kunnen bieden op de Beroepscampus.

Beroepscampus

Vmbo-beroepsprofielen

In de onderbouw maak je kennis met al deze profielen. In de bovenbouw kies je het profiel dat bij jou past:  

  • Bouwen, wonen & interieur (BWI) 
  • Dienstverlening & Producten (D&P) 
  • Produceren, Installeren & Energie (PIE) 
  • Groen (GR) 
  • Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR) 
  • Mobiliteit & Transport (M&T) 
  • Economie & Ondernemen (E&O)
  • Zorg & Welzijn (Z&W) 


En dan is er ook nog een speciale route: de paardenklas!

Een volledig overzicht van alle mogelijkheden op het vmbo vind je in de brochure over het vmbo-onderwijs op Goeree-Overflakkee.

Download de brochure
Beroepscampus

Techlab

Het Techlab van de RGO is een prachtig ingerichte ruimte met de meest moderne apparatuur en dé inspirerende leeromgeving om leerlingen al vroeg te interesseren voor techniek. Het Techlab maakt onderdeel uit van het profiel PIE en D&P.

Onderzoekend en ontwerpend leren, dat kan in het Techlab. De snelle ontwikkeling van nieuwe complexe en vakoverstijgende technologieën vraagt om een andere aanpak in het onderwijs,  een nieuwe manier van aanleren in een inspirerende leeromgeving. 

Technologie moet inspirerend, leuk en uitdagend zijn. Op die manier motiveren we onze jongeren. Leerlingen van de basisscholen in de regio worden van harte uitgenodigd klassikaal deel te nemen aan de Techlab carrousel. 

Meer info? Stuur een e-mail naar: orgd@rgomiddelharnis.nl

Beroepscampus

Kennismaken met het vmbo? Van harte welkom!

Benieuwd naar de mogelijkheden op de RGO Beroepscampus?

We organiseren elk schooljaar voor leerlingen van groep 8 zogenaamde doemiddagen. Ook ben je (samen met je ouders) van harte welkom op onze informatieavonden en op de Open Dag. Graag tot ziens!

Lees verder
Beroepscampus

Loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB)

We willen graag dat onze leerlingen goed voorbereid worden op de keuzes die zij moeten maken voor hun toekomst. Onze leerlingen starten in het eerste leerjaar met een oriëntatieronde binnen de profielen. Ze gaan dan eerst twee keer twee lesuren aan de slag bij elk profiel. Vervolgens volgt er een Groei-Ontwikkelgesprek waarin zij kiezen voor drie profielen die ze de rest van het jaar willen volgen. In de loop van het eerste schooljaar volgt er weer een GO-gesprek. Hier gaat de keuze van drie profielen naar één profiel. Vervolgens volgen ze dit profiel het gehele tweede schooljaar. Er zijn dit schooljaar overigens nog wel mogelijkheden om te wisselen. Aan het einde van leerjaar 2 kiezen ze het profiel definitief en dit zal ook het profiel worden waar eindexamen in gedaan zal worden in klas 3 en 4. 

Vanaf klas 1 t/m klas 4 werken de leerling aan hun loopbaandossier tijdens de LOB-momenten met de mentor. Hierin staan de volgende vragen centraal:  

  • Wie ben ik? Wat kan ik? (kwaliteiten)
  • Wat wil ik? Wat drijft mij? (motieven)
  • Welk werk past bij mij? Waar kan ik dat doen? (werkexploratie)
  • Wat wil ik worden? Hoe kan ik dat bereiken? (loopbaansturing)
  • Wie kan mij daarbij helpen? Hoe pak ik dat aan? (netwerken)


Aan de hand van verschillende activiteiten in de LOB-lessen ontdekken de leerlingen meer over zichzelf en komen zij steeds dichter bij een passende keuze voor hun profiel en vervolgopleiding. 

De loopbaancoaches spelen ook een actieve rol in LOB, onder andere door het geven van voorlichtingen en het organiseren van activiteiten, zoals studie- en beroepenmarkten. Daarnaast kunnen leerlingen altijd bij de loopbaancoaches terecht voor een één-op-één gesprek over profiel- of studiekeuze.

Er zijn twee loopbaancoaches op RGO Beroepscampus: