Wetenschapsori├źntatie NederlandWON

Ben jij de RGO-wetenschapper van de toekomst?

Op het vwo worden leerlingen door extra wetenschapsonderwijs beter voorbereid op universitaire onderzoeksvaardigheden zoals het opstellen en uitvoeren van een wetenschappelijk onderzoek. De eisen op een universiteit worden steeds hoger. Om onze leerlingen daar beter op voor te bereiden, bieden wij in de onderbouw de WON-dagen aan en in de bovenbouw het vak academische vaardigheden.

WON staat voor Wetenschapsori├źntatie Nederland. Tijdens de WON-dagen maken leerlingen kennis met verschillende soorten wetenschap. We willen leerlingen uitdagen om een onderzoekende en kritische houding aan te nemen, zorgen dat ze niet alles zomaar voor waar aannemen. De leerlingen mogen een onderzoek opzetten naar een onderwerp wat zij zelf interessant vinden. Zo zijn er de afgelopen jaren onderzoeken uitgevoerd naar het verduurzamen van het schoolgebouw en of gras op Mars kan groeien. Met deze onderzoeken valt de RGO regelmatig in de prijzen bij de landelijke WON-manifestatie. 

Bij academische vaardigheden - een uniek vak in de regio - krijgen leerlingen in vwo 4 en vwo 5 les in wetenschapsfilosofie, logisch redeneren, academisch schrijven en presenteren en onderzoeksvaardigheden. Allemaal vaardigheden waardoor onze leerlingen op de universiteit echt een voorsprong hebben. Je groeit op de RGO!