vestigingen Werken bij de RGO

WON

WON


Sinds 2015 is de RGO geaccrediteerd WON-school. WON staat voor Wetenschapsoriëntatie Nederland. De RGO is één van de 50 Nederlandse scholen met een vwo-afdeling die lid zijn van de WON-organisatie.

Ben jij de RGO-wetenschapper van de toekomst?
Ben jij nieuwsgierig naar alles, altijd op zoek naar nieuwe oplossingen of bezig met nieuwe ideeën? De WON-lessen maken de wetenschapper in jou wakker! Misschien ben jij wel die nieuwe klimaatdeskundige, hersenwetenschapper of industrieel vormgever? Nieuwsgierigheid en verWONdering staan centraal onder het motto ‘Onderzoekend leren en leren onderzoeken.’ Een aantal universiteiten werken samen met de WON, zoals Amsterdam, Antwerpen, Eindhoven, Groningen Leiden, Nijmegen en Utrecht.

Voorsprong
Dankzij de WON-lessen heb jij al een voorsprong als je na het vwo een universitaire studie gaat volgen.Je leert om actief vragen te stellen, een kritische en nieuwsgierige houding aan te nemen, zelf op zoek te gaan naar informatie, probleemoplossend te werken en tenslotte leer je creatieve en nieuwe aanpakken te bedenken en samen te werken.

Onderzoek
Ieder jaar worden er WON-projectdagen georganiseerd. Drie dagen worden de leerjaren 1 t/m 4 vwo ondergedompeld in het doen van onderzoek. Je volgt colleges van WON-docenten en samen met andere leerlingen schrijf je een onderzoeksvoorstel, dat gepresenteerd wordt aan een deskundige jury. Het team met het beste onderzoeksvoorstel per leerjaar mag dit onderzoek ook daadwerkelijk gaan uitvoeren. In september 2019 vertegenwoordigen vier leerjaren van de RGO de regio Randstad op de landelijke WON-manifestatie in Amsterdam.

Partnerschool Slowakije
Tijdens de uitwisselingen met onze partnerschool in Slowakije houden onze leerlingen zich ook, op basis van de Sustainable Development Goals van UNESCO, met onderzoek bezig. Zo hebben onze RGO’ers en Slowaakse leerlingen onderzoek gedaan op het gebied van Watermanagement en Cultureel Erfgoed.