Landelijke aanmeldweek voor leerlingen van groep 8

18-03-2024

Van de basisschool naar de brugklas: een belangrijke overgang voor een kind. Veel basisscholen geven al in groep 7 een voorlopig schooladvies aan de leerlingen. Nieuw dit schooljaar, is dat leerlingen in groep 8 geen eindtoets meer maken, maar een doorstroomtoets. De doorstroomtoets meet wat een kind in acht jaar op de basisschool heeft geleerd op het gebied van lezen, taalverzorging en rekenen. De uitslag van de doorstroomtoets geeft een onafhankelijk advies over welk brugklastype het beste bij een kind past.

 

Inmiddels hebben alle groep 8 leerlingen deze doorstroomtoets gemaakt. Uiterlijk 15 maart krijgen de basisscholen de uitslagen van deze toets. Vervolgens ontvangen de betreffende ouders voor 24 maart het definitieve schooladvies. Voor veel leerlingen is het nog een spannende periode!

 

Vanaf dit schooljaar is er voor alle groep 8 leerlingen in het hele land één centrale aanmeldperiode. Deze loopt van 25 maart tot en met 31 maart 2024. In de aanmeldweek kunnen ouders hun kind aanmelden bij de door hen gekozen middelbare school.

 

Kies jij voor de RGO? Daar zijn we natuurlijk heel blij mee! Aanmelden kan hier: www.rgomiddelharnis.nl/aanmelden

 

Ouders die nog specifieke vragen hebben over RGO Middelharnis, kunnen contact opnemen met de brugklascoördinatoren:

 

We kijken ernaar uit je te ontmoeten!