Beroepscampus

Drie teams van RGO Beroepscampus in landelijke finale Skills vakwedstrijden

28-03-2024

Elk jaar doen leerlingen van RGO Middelharnis mee aan de vmbo-Skills Talents vakwedstrijden. Tijdens deze teamvakwedstijden kunnen vmbo-leerlingen laten zien wat zij in hun mars hebben. Begin van dit schooljaar vonden de voorrondes plaats. In januari volgden de kwalificatiewedstijden. Hier hebben drie RGO-teams zich weten te plaatsen voor de landelijke finale. 

 

20 maart was het zover en reisden de drie teams af naar de Brabanthallen in Den Bosch. Honderden leerlingen streden die dag om de prestigieuze titel ‘Nederlands Kampioen’ in hun vakgebied. 

 

Voor het beroepsprofiel Produceren, Installeren & Energie (PIE) kwamen de leerlingen Mike Fabert & Bernd Kamp in actie. Het werkstuk wat ze moesten maken was gericht op duurzaamheid en de energietransitie waar we mee te maken hebben. Het onderwerp: het bouwen van een installatie met een kleine zonneboiler waar water door wordt rond gepompt, én de benodigde elektra verkregen door een zonnepaneel. De leerlingen moesten hiervoor het watergedeelte aanleggen met de juiste maten en perskoppelingen. Ook was het hun taak om het elektrisch gedeelte zelf te bedragen volgens een bijgeleverde summiere tekening. Een heel precieze klus dus! De jongens hebben het er fantastisch vanaf gebracht en behaalden een tweede plaats tijdens deze landelijke wedstrijd.


Bij Dienstverlening & Producten (D&P) waren het de leerlingen Mick Mirer & Nout Sarelse die verschillende vaardigheden hebben laten zien. En dat was een breed pakket! Zo hebben zij onder andere een planning opgesteld, een tomatensalade bereid, een promotiefilmpje geproduceerd en gemonteerd, een beachflag ontworpen, de kosten berekend voor een high tea en een prototype van een plantenklimrek gemaakt. De  prestaties van deze heren waren uitstekend. Ze behaalden een vijfde plaats, wat een mooie prestatie is voor leerlingen in het derde leerjaar!


Leerlingen Jessica Bos & Daphne Meijer kwamen in actie binnen het profiel Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR). Zij gingen aan de slag binnen het Aziatische thema. Als voorgerecht hebben ze een Tom Yam bereid, een Thaise kippensoep. Het hoofdgerecht was een Pad Thai. Voor het nagerecht hebben ze Mango Sticky Rice gemaakt, een zoete rijst met kokos en mango. Het team moest deze gerechten ook serveren aan gasten. Naast het bereiden en serveren van de gerechten hebben ze een menukaart ontworpen en een handleiding geschreven voor het eten met stokjes. Dankzij hun inzet tijdens deze opdracht zijn ze op de tweede plaats geëindigd!


Directeur RGO Beroepscampus Adrie Krielaart: “Ik ben trots op alle leerlingen die hun best doen. Of ze nu de tweede plaats van Nederland bereiken of gewoon hard werken voor een voldoende voor een vak, het gaat om inzet en doorzettingsvermogen. En dat is prachtig om te zien!”