Beroepscampus

Docenten Actief College en RGO Middelharnis delen kennis

12-02-2024

Docenten van de technische vmbo-profielen van het Actief College uit Oud-Beijerland bezochten onlangs collega's van RGO Middelharnis. Een week ervoor was er een bezoek van de Flakkeese docenten bij het Actief College. De scholen werken samen in het project Sterk Techniekonderwijs en hebben als doel meer technische leerlingen te laten instromen bij lokale bedrijven. Tijdens het overleg bleek dat de docenten de passie voor techniek en onderwijs delen.

 

In de vier jaar dat de scholen nu samenwerken, kwamen zij al vaker samen om kennis en ervaringen te delen. Deze keer stond een bezoek aan de Beroepscampus centraal en werden de collega's van de Hoeksche Waard rondgeleid door de lokalen van de technische profielen. Zowel bij Mobiliteit en Transport, Bouwen, Wonen en Interieur, als bij Produceren, Installeren en Energie werden de collega's enthousiast van wat ze zagen. De ruimte die RGO Middelharnis in de Beroepscampus heeft, én de machines werden bewonderd. Ook in Oud-Beijerland zit Actief College in een nieuw gebouw. Dankzij het project Sterk Techniekonderwijs zijn de lokalen voorzien van de nieuwste machines om op die manier actueel onderwijs te kunnen geven. 

 

Tijdens het werkbezoek werd ook gesproken over onderwerpen als structuur in de klas, het behalen van de gezamenlijke doelen en er zijn ervaringen gedeeld met keuzedelen, gastlessen en excursies. De deelnemers waren het er over eens dat het een nuttige bijeenkomst was en voor herhaling vatbaar. Op naar een volgend overleg bij het Actief College!