Beroepscampus

RGO-leerlingen schitteren tijdens Skills Talents vmbo-wedstrijd

26-01-2024

24 leerlingen van RGO Middelharnis hebben dit jaar opnieuw bewezen dat zij tot de meest getalenteerde en vaardige leerlingen behoren, door deel te nemen aan de vmbo Skills Talents vakwedstrijden. Tijdens de kwalificatieronde hebben de leerlingen hun uiterste best gedaan en indrukwekkende prestaties geleverd in verschillende disciplines.

 

De teams van RGO namen dit jaar aan zeven verschillende vmbo-beroepsprofielen deel: Bloemwerk, Produceren, Installeren & Energie (PIE), Mobiliteit & Transport (MT), Dienstverlening & Producten (D&P), Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Horeca, Bakkerij & Recreatie (HBR), Media, Vormgeving & ICT (MVI). Elk team stortte zich vol enthousiasme op uitdagende opdrachten om hun vaardigheden te laten zien.

 

De voorrondes voor Bloemwerk vonden plaats bij Lentiz in Maasland. Tijdens de wedstrijd creëerden de leerlingen een prachtig frame boeket. Bij ROC Mondriaan in Den Haag lieten de leerlingen van de andere profielen onder toeziend oog van deskundige juryleden hun creativiteit en vakmanschap zien. HBR kreeg de opdracht om sportmaaltijden te bereiden. MVI zette haar creativiteit in voor een reclameposter in het kader van de gezonde voeding campagne. MT voerde diverse onderhoudswerkzaamheden uit aan een auto, terwijl PIE een complete badkamer met vloerverwarming aanlegde. BWI werkte aan een vogelvoederhuisje met pindakaas en D&P moest een blikjeshouder ontwerpen, kosten berekenen en een poster maken.

 

In het Bingoal stadion van ADO Den Haag werden later op de dag de prijzen uitgereikt, onder leiding van Splinter Chabot. Ook de RGO leerlingen vielen in de prijzen! Hiermee hebben drie RGO-teams zich gekwalificeerd voor de landelijke finale op 21 maart in de Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Met deze kwalificatie behoren zij nu al tot de beste van Zuid-Holland!

 

De trotse winnaars zijn:

  • PIE-team: Leerlingen Mike Fabert & Bernd Kamp
  • D&P-team: Leerlingen Mick Mirer & Nout Sarelse
  • HBR-team: Leerlingen Jessica Bos & Daphne Meijer

 

De teams die buiten de prijzen zijn gevallen, hebben ook indruk gemaakt met hun inzet en talent. De eindresultaten zijn als volgt:

 

  • Bloemwerk: 2e plek
  • MT: 3e en 4e plek
  • MVI: 4e plek
  • HBR: 1e en 3e plek
  • BWI: 2e en 3e plek
  • D&P: 1e en 2e plek
  • PIE: 1e en 2e plek

 

Dit jaar deed ook twee havo-leerlingen van RGO College mee aan de wedstrijd binnen de profiel MT. Yannick van Oorschot en Timo van Prooijen volgen namelijk sinds dit schooljaar samen met een aantal andere havo-klasgenoten het keuzevak Havo-P op de Beroepscampus. De heren hadden zich heel knap geplaatst voor de kwalificatieronde, maar vielen helaas buiten de prijzen. 


De komende weken zullen de winnende teams zich voorbereiden op de landelijke finale. Het jaarlijkse NK voor vakwedstrijden in het (v)mbo, Skills The Finals, vindt op 21 en 22 maart 2024 plaats in de Brabanthallen. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement in Den Bosch strijden honderden leerlingen om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied.